tentoonstelling City of Dreams

streetart

Pierre Bastien

op Transmissie

Sonic Wargame

op het ~DIF festival

FATA

op Slowlands 2010

tentoonstelling Oranje Hoop

van Tonio de Roover

De Kift

op Slowlands 2010

cultuur

Het Havenkwartier is een thuishaven voor kunstenaars, vormgevers en andere creatieve professionals. Er worden bijzondere culturele activiteiten georganiseerd en er is volop ruimte voor onderzoek, samenwerking en ontmoetingen.

Het Havenkwartier is een plek waar regelmatig wat te doen is, waar je een speciale avond of middag kunt meemaken en waar bijzondere dingen te zien zijn, zowel voor de toevallige bezoeker als voor de doorgewinterde kunstkenner. Van tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen en festivals tot bedrijfspresentaties, netwerkbijeenkomsten en symposia. Een plek die creatief talent de kans geeft wat voor de brede regio te betekenen, die creatieve processen zichtbaar maakt en waar kunstenaars, bedrijven en onderwijsinstellingen met elkaar in contact treden.

Er zijn de afgelopen jaren veel initiatieven ontstaan in het Havenkwartier en die hebben al indrukwekkende resultaten opgeleverd. Het programmeren voor niches en het specialistische kennisnetwerk wat hiervoor nodig is zorgt ervoor dat het Havenkwartier een waardevolle aanvulling is geworden op het brede culturele aanbod van Deventer. De hoge kwaliteit van het geboden programma kan inmiddels rekenen op (inter)nationale erkenning. Het faciliteren van gepassioneerde cultuurmakers is hiervoor blijvend van belang.

Het Havenkwartier is groot. Het aantal publieksactiviteiten is nu nog beperkt. Vanaf het najaar komen daar een aantal publieksfuncties bij (Kunstenlab, Fablab en kunstuitleen). Nog meer initiatieven en samenwerkingen zijn nodig, zodat veelbelovende cultuurmakers van elkaar -en van elkaars publiek- kunnen profiteren en samen een breed publiek kunnen bedienen.

Bekijk hier de mogelijkheden om zelf activiteiten te organiseren in het Havenkwartier.

Nieuws

Aangeboden: startersatelier!
Kunstacademieverlaters opgelet!
Het Havenkwartier gaat LOS!
Havenkwartier Deventer gaat dit jaar voor de tweede keer LOS! Op zaterdag 18 april openen we opnieuw de deuren.
Het Havenkwartier na LOS
Zo. We zijn weer bijgekomen na de overweldigende hoeveelheid publiek die tijdens LOS ons Havenkwartier bezocht.

Agenda

De tekeningen van Kees van der Knaap uit de dichtbundel Vuurmakers van Johanna Geels zijn vanaf 7 november tot en met 3 januari 2016 te zien in de Kunstenlabsteeg en projectruimte in de gelijknamige tentoonstelling 'Vuurmakers'.
Time Shift is een tentoonstelling waarbij kunstenaars stilstaan bij de fenomenen van tijd, versnelling en verstilling.
Thema: Gebiedsontwikkeling en regionale identiteit. Hoe vermarkt je een regio.

Volg ons