De Kift

op Slowlands 2010

Pierre Bastien

op Transmissie

tentoonstelling City of Dreams

streetart

Sonic Wargame

op het ~DIF festival

tentoonstelling Oranje Hoop

van Tonio de Roover

FATA

op Slowlands 2010

cultuur

Het Havenkwartier is een thuishaven voor kunstenaars, vormgevers en andere creatieve professionals. Er worden bijzondere culturele activiteiten georganiseerd en er is volop ruimte voor onderzoek, samenwerking en ontmoetingen.

Het Havenkwartier is een plek waar regelmatig wat te doen is, waar je een speciale avond of middag kunt meemaken en waar bijzondere dingen te zien zijn, zowel voor de toevallige bezoeker als voor de doorgewinterde kunstkenner. Van tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen en festivals tot bedrijfspresentaties, netwerkbijeenkomsten en symposia. Een plek die creatief talent de kans geeft wat voor de brede regio te betekenen, die creatieve processen zichtbaar maakt en waar kunstenaars, bedrijven en onderwijsinstellingen met elkaar in contact treden.

Er zijn de afgelopen jaren veel initiatieven ontstaan in het Havenkwartier en die hebben al indrukwekkende resultaten opgeleverd. Het programmeren voor niches en het specialistische kennisnetwerk wat hiervoor nodig is zorgt ervoor dat het Havenkwartier een waardevolle aanvulling is geworden op het brede culturele aanbod van Deventer. De hoge kwaliteit van het geboden programma kan inmiddels rekenen op (inter)nationale erkenning. Het faciliteren van gepassioneerde cultuurmakers is hiervoor blijvend van belang.

Het Havenkwartier is groot. Het aantal publieksactiviteiten is nu nog beperkt. Vanaf het najaar komen daar een aantal publieksfuncties bij (Kunstenlab, Fablab en kunstuitleen). Nog meer initiatieven en samenwerkingen zijn nodig, zodat veelbelovende cultuurmakers van elkaar -en van elkaars publiek- kunnen profiteren en samen een breed publiek kunnen bedienen.

Bekijk hier de mogelijkheden om zelf activiteiten te organiseren in het Havenkwartier.

Nieuws

Het Havenkwartier gaat LOS!
Havenkwartier Deventer gaat dit jaar voor de tweede keer LOS! Op zaterdag 18 april openen we opnieuw de deuren.
Het Havenkwartier na LOS
Zo. We zijn weer bijgekomen na de overweldigende hoeveelheid publiek die tijdens LOS ons Havenkwartier bezocht.
LOS interviews afsluiting door Monique van Meel
Wat een ontzettend gave weken heb ik achter de rug in het Havenkwartier. In het kader van Havenkwartier Deventer gaat LOS!

Agenda

Nina Maissouradze heeft een fascinatie voor mensen en hun eigenaardigheden.
Verhalen uit Overijssel verbeeld in vijftien kunstwerken.
De nieuwe voorstelling van Theatergroep Plusleo in april 2015 is gebaseerd op de Dekaloog van de Poolse filmer Kieslowski.

Volg ons