Skip to Content

20 jaar Deventer-Sibiu

Stichting NetSib organiseert in samenwerking met jonge Deventenaren die hun roots in Roemenië hebben een culturele avond. Een terugblik op 20 jaar culturele samenwerking tussen Sibiu en Deventer. Een weerzien met onder andere beelden en muziek. Te zien is dat de betrokkenheid die Deventer sinds de val van dictator Ceauşescu met deze stad heeft, heeft geleid tot vele hoogtepunten op cultureel, sportief en sociaal-maatschappelijk gebied. Maar ook de toekomst komt aan bod.

Bijpassende (Roemeense) muziek, van folk tot pop. Bar is geopend.

Wie verwachten we?

Iedere belangstellende is welkom. We hopen op de komst van o.a. deelnemers, begeleiders, gastgezinnen, instellingen, organisatoren, vrijwilligers. Kortom, iedereen die meegewerkt heeft aan de uitwisselingen, evenementen, programma’s en projecten tussen Deventer en Sibiu vice versa in de periode 1990 – 2010.

Hoe ziet het programma eruit?

We starten om 19.30 uur. Vanaf 20.00 uur zijn er, verdeeld over de avond, projecties van videobeelden en foto’s. Met hoogtepunten en soms unieke beelden uit de periode 1990-2010: O.a. Deventer’ deelnemers aan Internationaal Nae Ionescu Jazz Festival Sibiu (jazz), Corala Allegretto (koor), Vocal Jazz Quartet en Trio Transsylvania in Deventer, F.C. Inter Sibiu (voetbal), met eigen Deventer’ fanclub “Decibel”, jarenlang succesvol op het voormalige Internationaal Mr. De Graaf Voetbaltoernooi van S.V.Colmschate’ 33, CSS Sibiu, Miercurea Ciuc (schaatsen) deelnemers aan het Internationaal Juniorenschaatstoernooi van DIJC, The Dutch Month in Sibiu (kunst en cultuur), programma’s rond het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken van Sibiu in samenwerking met NGO’s in Sibiu,Young in Europe: Sibiu meets Deventer (kunst en cultuur), een co-productie met Roemeense jongeren, een project in het kader van Sibiu Culturele Hoofdstad van Europa 2007.

Datum: 11 december 2010
Tijd: 19:30 - 23:30
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda