Skip to Content

Kunst & Cultuur

Het Havenkwartier is de thuishaven van kunstenaars, theatergroepen, vormgevers en andere creatieve professionals en diverse culturele organisaties. Het resultaat: steeds meer bijzondere activiteiten en een verrassend breed cultureel aanbod voor zowel de toevallige bezoeker als voor de doorgewinterde kunstkenner. Het oude, industriële havengebied prikkelt de verbeelding. De oude havens, loodsen en silo’s zijn een ideale setting voor interactie, innovatie, productie en presentatie. Het Havenkwartier als vrijplaats, het dynamische en spannende broertje van de binnenstad.

Wat is er te doen?

Zo zijn er in het Kunstenlab dagelijks spannende tentoonstellingen te zien van hedendaagse beeldende kunst. In de Kunstuitleen kun je niet alleen kunst kijken maar ook mee naar huis nemen. Het Huis voor de Amateurkunst is de thuisbasis voor een aantal amateur theater-, dans- en muziekgroepen. De Perifeer is het kleinste podium van Deventer. Harco Rutgers zorgt hier voor een avontuurlijk programma van kunst, muziek, performance en experiment. Bij het Kunstenlab-podium trekken de Catch-avonden elke keer volle zalen met creatieve ondernemers die interessante verhalen en concepten delen.

Buiten deze openbare culturele podia staat bij veel kunstenaars de deur van hun atelier gewoon open. Zo kun je eens binnenkijken bij (edel)smeden, beeldhouwers, street-artists, meubelmakers. En raak je geïnspireerd, dan kun je bij een flink aantal van hen workshops volgen.

Festivals

In het Havenkwartier vinden ook grotere evenementen plaats. Zo vonden Dockhouse, het Koningsfestival, Kunstbaken, Het Grootste Kennisfestival van Nederland en het eigen LOS-festival er een plek. Je kunt in het Havenkwartier ook  verrast worden door avontuurlijke geluidskunst, pop-up stores, lezingen en theatervoorstellingen.

Kijk op de agenda of meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten in het Havenkwartier.

Zelf iets organiseren?

Niet alleen de Havenkwartierders organiseren hier culturele activiteiten; binnen en buiten is er volop gelegenheid voor anderen om activiteiten te organiseren in dit levendige gebied. Wil je zelf wat doen? Bekijk de mogelijkheden.