Skip to Content

Buurtvereniging

De BV Havenkwartier is de leukste buurtvereniging van Deventer en misschien ook wel de actiefste. Wat begonnen is als een rondetafelgesprek tussen buurtgenoten om wat meer samen te doen, leidde al snel tot het eerste festival LOS! in 2013, en mondde uit in een informele buurtvereniging. Die BV staat open voor alle buurtgenoten en havenwerkers die iets op tafel willen gooien, een goed idee hebben of over een drempel struikelen.

Het doel van de BV Havenkwartier is dan ook de meest spannende wijk van Deventer zo vers mogelijk te houden, zo zichtbaar mogelijk te maken en waar mogelijk initiatieven te ondersteunen door middel van goede raad, de weg te wijzen, of om gewoon kennis te maken met nieuwe buren. En we zien dat we samen veel meer voor elkaar krijgen dan alleen.

Zo eens in de 6 weken is er een overleg, waar we bij een van onze buren aan tafel schuiven. Een vergadering duurt nooit langer dan 2 uur en het verslag wordt doorgestuurd naar de buurtgenoten die op de hoogte willen blijven. Wat komt er zoal ter sprake: Expeditie Havenkwartier, verkeersdrempels, openbaar groen, bewegwijzering, de evenementenagenda en nog veel meer…

Dus woon of werk je in het Havenkwartier, voel je van harte welkom en word lid van de buurtvereniging.

Meer informatie
Presentatie Havenkwartier Oprichten vereniging Voorjaar tot zomer 2019 (pdf, 818 kB)