Skip to Content

Zelf iets organiseren?

Interesse om zelf iets te organiseren in het Havenkwartier?
Met haar industriële karakter, flexibele mogelijkheden en goede bereikbaarheid is het Havenkwartier een uitermate aantrekkelijke locatie voor het organiseren van culturele en zakelijke activiteiten. Bovendien ontbreekt het in het Havenkwartier bepaald niet aan potentiële samenwerkingspartners uit de creatieve sector om evenementen te ondersteunen.

De beschikbare ruimte voor publieksactiviteiten in het Havenkwartier bestaat grofweg uit de volgende locaties:

Openlucht
Het Havenkwartier beschikt over een rauwe en flexibele buitenruimte aan de havenkade, temidden van industrieel erfgoed. Dit gebied heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als zeer geschikte en markante locatie voor bijvoorbeeld festivals, markten en andere openluchtactiviteiten. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@havenkwartierdeventer.com.

Kunstenlab
De publieke ruimtes in het Kunstenlab zijn te verdelen in drie afzonderlijk of gezamenlijk te gebruiken delen: een kleine zaal met bar, een podiumzaal, en een grote zaal die vaak in gebruik is als tentoonstellingsruimte, maar ook zeer geschikt is voor andere doeleinden. In de podiumzaal is professioneel geluid en licht eventueel aanwezig. De ruimtes hebben een industrieel uiterlijk. Het Kunstenlab is verantwoordelijk voor de programmering maar biedt daar waar mogelijk graag ruimte voor activiteiten van anderen. Er is mogelijkheid om te vergaderen, (bedrijfs)presentaties te houden en kleine symposia. Te midden van de beeldende kunst, in een sfeervolle podiumruimte met aangrenzende bar of in combinatie met het Smartlab. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@kunstenlab.nl of te bellen naar 0570-611848.

DOK H2O
Een smaakvol ingericht cultureel eetcafé met podium. Meerdere ruimtes in deze loods maken het mogelijk om grote en kleinere groepen te herbergen. Zowel geschikt voor zakelijke events als feesten en partijen. In samenwerking met het aangrenzende Huis voor de Amateurkunst kunnen er grotere events plaatsvinden met een aansluitende lunch, diner of borrel. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@dokh2o.nl of te bellen naar 0570-606883.

Huis voor de Amateurkunst
Het Huis voor de Amateurkunst is opgezet door Theaterschip en beschikt over een multifunctionele theaterruimte. De ruimte is beschikbaar als betaalbare locatie voor amateurverenigingen om producties te spelen voor maximaal 150 toeschouwers, een vaste plek voor amateurverenigingen die wekelijks repeteren of als locatie voor incidentele verhuur aan amateurverenigingen voor het afmonteren van voorstellingen of het krijgen (of geven) van workshops. Daarnaast wordt de multifunctionele ruimte ingezet voor de zakelijke en particuliere markt met een grote zaal en een vergaderruimte. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@theaterschip.nl of te bellen naar 0570-547737 of 06-46736033.

Bella Macchina / La Bottega
Garage Bella Macchina en Trattoria La Bottega ademen passie voor Italië. In de weekenden zijn de Trattoria en het Espresso-café geopend en er worden regelmatig proeverijen georganiseerd. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@la-bottega.nl of te bellen naar 0570-633153 of 06-14904866.

Begane grond Grijze silo
Waar eens de vrachtwagens stonden, is nu de werkruimte van architectenbureau Studio Groen+Schild. Een deel van deze industriële ruimte kan buiten werktijden worden gebruikt voor lezingen, kennisateliers, workshops, kleine exposities en bijeenkomsten met als thema; erfgoed, kunst, cultuur en duurzaamheid. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@studiogroenenschild.nl of te bellen naar 0570-610111.

Fooddock
Fooddock is de ideale plek voor uw event. Direct aan de A1, in de stoere en industriële graansilo in de haven van Deventer. Onze eigenzinnige smaakmakers maken van elk event een informele beleving! Alles is volledig in te richten naar uw wensen. De industriële look & feel, passie voor puur & eerlijk eten en het uitzicht over de haven is inclusief. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@fooddock.nl of te bellen naar 06-10943884.

PIKNIK
PIKNIK is een creatief, enthousiast en ervaren team ondernemers. We hebben een zomerbar, we doen events, we doen deco en we managen projecten. Stiekem doen we gewoon wat we leuk vinden. Wil je meer informatie over een feestje of event bij de PIKNIK bar, PIKNIK project management, of PIKNIK op locatie? Mail naar bart@welovepiknik.nl of bel naar 06-34771701.

Subsidieregeling Havenkwartier Deventer Cultureel Programmabudget

Bij de organisatie van culturele activiteiten in het Havenkwartier is het in sommige gevallen mogelijk om financiële ondersteuning te krijgen vanuit het Havenkwartier. Meer informatie en een aanvraagformulier zijn hier te downloaden (pdf). Op dit moment is het niet mogelijk om aanvragen te doen.