Skip to Content

Zelf iets organiseren?

Heb je interesse om zelf iets te organiseren in het Havenkwartier? Met haar industriële karakter, flexibele mogelijkheden en goede bereikbaarheid is het Havenkwartier een uitermate aantrekkelijke locatie voor het organiseren van culturele en zakelijke activiteiten. Bovendien ontbreekt het in het Havenkwartier bepaald niet aan potentiële samenwerkingspartners uit de creatieve sector om evenementen te ondersteunen.

De beschikbare ruimte voor publieksactiviteiten in het Havenkwartier bestaat grofweg uit de volgende locaties:

Openlucht

Het Havenkwartier beschikt over een rauwe en flexibele buitenruimte aan de havenkade, temidden van industrieel erfgoed. Dit gebied heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als zeer geschikte en markante locatie voor bijvoorbeeld festivals, markten en andere openluchtactiviteiten. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@havenkwartierdeventer.com.

Kunstenlab

De publieke ruimtes in het Kunstenlab zijn te verdelen in drie afzonderlijk of gezamenlijk te gebruiken delen: een kleine zaal met bar, een podiumzaal, en een grote zaal die vaak in gebruik is als tentoonstellingsruimte, maar ook zeer geschikt is voor andere doeleinden. In de podiumzaal is professioneel geluid en licht eventueel aanwezig. De ruimtes hebben een industrieel uiterlijk. Het Kunstenlab is verantwoordelijk voor de programmering maar biedt daar waar mogelijk graag ruimte voor activiteiten van anderen. Er is mogelijkheid om te vergaderen, (bedrijfs)presentaties te houden en kleine symposia. Te midden van de beeldende kunst, in een sfeervolle podiumruimte met aangrenzende bar of in combinatie met het Smartlab. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@kunstenlab.nl of te bellen naar 0570-611848.

PUNT

PUNT is event-producent voor bijeenkomen en creatieve activiteiten. Bij PUNT kan je bijeenkomen in de breedste zin van het woord, want PUNT is wat jij wilt dat het is: onze locaties zijn dé plek voor jouw evenement: een vergadering, feest, opleiding, presentatie, lancering, teamdag, borrel… Ruim opgezet of juist intiem, zakelijk of privé. En als je wilt, aangevuld met bijvoorbeeld een creatieve activiteit of catering naar wens. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar punt@locatiepunt.nl of te bellen naar 0570- 594465.

Huis voor de Amateurkunst

Het Huis voor de Amateurkunst is opgezet door Theaterschip en beschikt over een multifunctionele theaterruimte. De ruimte is beschikbaar als betaalbare locatie voor amateurverenigingen om producties te spelen voor maximaal 150 toeschouwers, een vaste plek voor amateurverenigingen die wekelijks repeteren of als locatie voor incidentele verhuur aan amateurverenigingen voor het afmonteren van voorstellingen of het krijgen (of geven) van workshops. Daarnaast wordt de multifunctionele ruimte ingezet voor de zakelijke en particuliere markt met een grote zaal en een vergaderruimte. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@theaterschip.nl of te bellen naar 0570-547737 of 06-46736033.

Bella Macchina / La Bottega

Garage Bella Macchina en Trattoria La Bottega ademen passie voor Italië. In de weekenden zijn de Trattoria en het Espresso-café geopend en er worden regelmatig proeverijen georganiseerd. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@la-bottega.nl of te bellen naar 0570-633153 of 06-14904866.

Begane grond Grijze silo

Waar eens de vrachtwagens stonden, is nu de werkruimte van architectenbureau Studio Groen+Schild. Een deel van deze industriële ruimte kan buiten werktijden worden gebruikt voor lezingen, kennisateliers, workshops, kleine exposities en bijeenkomsten met als thema; erfgoed, kunst, cultuur en duurzaamheid. Informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte door te mailen naar info@studiogroenenschild.nl of te bellen naar 0570-610111.

De Perifeer

De Perifeer is een zeer kleinschalig maar internationaal gewaardeerd platform voor muziek, kunst, performance en experiment. Dit kunstenaarsinitiatief is een intiem atelier-podium, maar verzorgt bijvoorbeeld ook festivalprogrammeringen. Informeer naar de mogelijkheden voor een uitzonderlijk op maat gemaakt programma (voor kleine groepen) door te mailen naar harco@perifeer.org.