Skip to Content

Eten, drinken, slapen

Ben je op zoek naar een bijzondere plek om te eten, drinken en/of slapen? Dan kom je in het Havenkwartier zeker aan je trekken. Je hebt zelfs de keuze uit verschillende locaties, die ieder op een eigen wijze bijdragen aan het Havenkwartier-gevoel. Kom het beleven!

Slapen in een B&B met een adembenemend uitzicht over de Haven en rivier de IJssel? Dat kan in de Lucy Cube en Lucy Glxy. Meer informatie over Lucy in the Sky: www.elucy.nl.

Voor groepen biedt het B&B-schip M.S. Oosterkim sfeervolle en unieke overnachtingen, feesten en vaartochten. Boven op het dek heb je een mooi uitzicht over de Haven. De M.S. Oosterkim ligt in de Haven in het Silogebied. Eigenaren Kim Snijders en Martijn Geels is niets teveel om het de gasten naar de zin te maken. Neem gerust contact met hen op via www.oosterkim.nl.

Wil je eens beleven hoe het is om op het water te wonen met uitzicht over de Haven? Dat kan in Het Waterhuis, de drijvende woning die in de 1e Havenarm ligt aan de kant van de Industrieweg. Op de begane grond is een appartement voor 2-4 personen beschikbaar met terras. Wil je meer weten, kijk dan op www.waterhuisdeventer.nl.

Als je dan toch in het Havenkwartier bent, dan wil je natuurlijk ook lekker eten! Dat kan op diverse plekken.

Als het zonnetje schijnt, moet je zeker op het terras (strak op het Zuiden!) van DOK H2O aan het Havenplein zijn. Trouwens, als het regent is het binnen ook erg gezellig! DOK H2O biedt mogelijkheden voor feesten, trouwen, zakelijke afspraken en/of borrels. Kijk voor de diverse mogelijkheden en openingstijden op www.dokh2o.nl.

In de zomerperiode kun je genieten van een breed cultureel programma bij zomerbar PIKNIK aan de kade in het Silogebied. Bij mooi weer is een frisse duik in de Haven zelfs mogelijk! ’s Avonds gezellig rond de vuurkorf genieten van drankjes, snacks en eenvoudige maaltijden met een gezellig muziekje op de achtergrond. Allemaal bij PIKNIK! Kijk voor meer informatie op www.welovepiknik.nl.

Ben je liefhebber van Italiaans eten en drinken? Dan ben je bij Italiaanse winkel La Bottega aan de Noordzeestraat helemaal aan het juiste adres! Op vrijdag en zaterdag verkoopt La Bottega Italiaanse wijn, delicatessen, koffie, olijfolie en handgemaakt aardewerk. Ook kun je in het espressocafe een echte Italiaanse koffie drinken! Dit te midden van de bijzondere Italiaanse auto’s van Bella Macchina. Een pure Italiaanse beleving dus! Meer informatie: www.la-bottega.nl.

Sinds november 2015 is Fooddock in de Zwarte Silo neergestreken: de 1e foodhal van Oost-Nederland. Fooddock staat voor puur en eerlijk eten. Eigenzinnige ondernemers met een passie voor voedsel vormen samen een podium met diverse keukens. In een monumentaal pand met een stoere en ruwe uitstraling kun je genieten van je favoriete gerecht, bij mooi weer op het terras aan het water. Laat je inspireren op www.fooddock.nl.