Skip to Content

Expeditie Havenkwartier

Ben je nieuwsgierig naar wat het Havenkwartier allemaal te bieden heeft? Heb je altijd al willen weten wat die silo’s daar nou doen…? Wat er nu in de Kofferfabriek gemaakt wordt, of hoe zo’n bestemmingsplan nou ontstaan is…? Natuurlijk kun je zelf een bezoek brengen aan het Havenkwartier, maar er kan meer! Of het nou gaat om een klantendag, bedrijfsuitje, familiefeest of een rondleiding. Het Havenkwartier bruist en biedt alles om van elk evenement een onvergetelijke belevenis te maken.

Vanuit Kunstenlab was het de laatste jaren mogelijk om met groepen ‘op Expeditie’ te gaan door het Havenkwartier. Vanaf heden (januari 2023) gaat Inge van Deventer Wandelinge de expeditie voortzetten.

Expeditie Havenkwartier is een wandeling door de tijd waarbij Inge je meeneemt door de geschiedenis van het Havenkwartier. Ze vertelt hoe in de vorige eeuw het Havenkwartier uitgroeide tot de 4 na grootste binnenhaven van Nederland en over de transformatie van de wijk met de komst van nieuwe bewoners en creatieve makers. Vervolgens sluit zij de wandeling af met een klein doorkijkje naar de toekomst. Tijdens de wandeling ontdek je het industrieel erfgoed, de nieuwe architectuur en de Street Art in het gebied en je krijgt een uniek kijkje in de keuken van de creatieve makers. Waar mogelijk bezoek je een ontwerper, kunstenaar of zelfbouwer. Kortom Inge neemt je mee naar plekken in het Havenkwartier waar je anders nooit komt.

Duur: 1 uur of 1,5 uur

Groepsgrootte: max. 15 personen

Heb je daarna zin in een lunch of diner of een aansluitende borrel, dan kan je terecht bij verschillende horecagelegenheden in het Havenkwartier zoals de Zwarte Silo, lunchcafé Punt, Koffiedoc, Fietslokaal De Meet of Valencia.

Boek hier de groepswandeling ‘Expeditie Havenkwartier’. Je kunt een wandeling boeken van woensdag t/m zondag.

Inge organiseert onder de naam Deventer Wandelinge diverse wandelingen in en om Deventer. Lees meer over haar aanbod op deventerwandelinge.nl

Het Havenkwartier heeft een bijzonder gunstige ligging. Direct aan afslag 23 van de snelweg A1, op loopafstand van hartje-historisch-centrum-Deventer. Met volop (gratis) parkeerplaatsen.