Skip to Content

24-uur Hanze

In alle negen Hanzesteden vindt op zaterdag 14 oktober het evenement 24-uur Hanze plaats. Op deze dag openen musea, kerken, theaters, winkels, restaurants, hotels, cafés en podia hun deuren en organiseren talloze culturele activiteiten en events. Tijdens deze 24-uur barsten de Hanzesteden uit hun voegen met een programma vol optredens, lezingen, tentoonstellingen, workshops en speciale rondleidingen.

In Kunstenlab vind je van 13-17 uur een programma rond 3 tentoonstellingen, 2 kunstenaars, 1 draaimolen, 1 DJ, zeefdruk, muziek en zoetigheid. In de tentoonstelling van Matthijs Bosman kun je plaats nemen in ‘Geloof het of niet…een draaimolen’. Kunstenaar Aam Solleveld bedekte de grote zaal van Kunstenlab met meer dan 1800 stippen, waarbinnen er van alles te ontdekken valt en in het werk van Marije Vermeulen komen mode, meubelmaken en beeldende kunst samen. Marije Vermeulen en Aam Solleveld zijn beide aanwezig om je te vertellen over hun tentoonstellingen.

Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je Aam Solleveld ontmoeten en met haar zeefdrukken! Je kunt namelijk onderdeel worden van haar werk door een stip te zeefdrukken op een eigen kledingstuk, tas of ander textiel.

14.00 – 14.30 – Zeefdruk ronde 1
15.00 – 15.30 – Zeefdruk ronde 2
16.00 – 16.30 – Zeefdruk ronde 3

Marije Vermeulen heeft een plek gemaakt die voelt als een prettig terras of de trap van een herenhuis op een zomeravond. Het is er goed toeven. Meneer De Perifeer komt er platen draaien; een 4 uur durende set met een zorgvuldige selectie vinyl die het beeldende werk en de sfeer in de tentoonstellingsruimte op abstracte wijze accentueert. Kom gezellig met Marije praten terwijl er muziek te horen is en je geniet van kleurrijke zoetigheden.

Datum: 14 oktober 2023
Tijd: 13:00 - 17:00
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda