Skip to Content

A Measure Of Time

Teodora Ionescu (Roemenië, Deventer) is afgestudeerd in beeldende kunst en drama. Voor dit unieke project heeft zij de samenwerking opgezocht met twee andere Deventernaren; Rikkert Achtereekte voor de experimentele begeleidende muziek en Jeroen Traanman voor de live videoprojecties.

A Measure of Time is een Engels gesproken experimenteel theaterstuk, gebaseerd op Le bel epoque van J. Cocteau. In het stuk staat de moeizame relatie van een koppel niet alleen symbool voor intermenselijke relaties, maar legt het ook veel bloot van de grote lijnen die onze tijd zo markeren. Ondanks alle communicatiemiddelen, is er de dreiging van (sociaal) isolement, al of niet zelf gekozen. Falen, faalangst, driften, communicatie, communicatiestoringen, alles passeert de revue in een herkenbaar hedendaagse thematiek.

Het toneelstuk zoekt de grenzen op tussen theater, muziek, geluidskunst en multimedia, waarbij het publiek een eigen rol speelt. Een unieke samenwerking tussen creatieve geesten uit Deventer die elkaar tot het uiterste bevragen!

Het theaterstuk is gekoppeld aan de expositie “Afterparty – A future flashback” die ook te bezichtigen is voorafgaand en na de performance met muziek en video. In de tentoonstelling is ook werk te zien van Teodora Ionescu. Andere deelnemende kunstenaars zijn: Maaike Folmer (Deventer), Melle Smets en Theo Tomson. De expositie belicht het probleem en vraagstuk over de optimistische vooruitgangsgedachte die zo kenmerkend is voor onze tijd en die van de bel epoque (1890- 1914, het mooie tijdperk).

Datum: 24 juni 2011 - 26 juni 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda