Skip to Content

ACSH 14: Yan Jun, Roel Meelkop, BMB con., Dennis de Bel

Wegens een buitenkans organiseert Esc.rec. een extra Ass-crack Stage-hack in juni. Yan Jun is namelijk in Nederland (voor Poetry International). Maar naast gedichten maakt hij ook muziek en zodoende komt hij samen met Roel Meelkop en BMB con. voor ons optreden in Deventer. Aansluitend speelt bovendien de theatervoorstelling “A Measure Of Time” in het Havenkwartier en is de tentoonstelling “Afterparty – A Future Flashback” te bezichtigen.

Yan Jun
Yan Jun werd geboren in Lanzhou in het Noordwesten van China en studeerde Chinese literatuur aan de universiteit daar. Hij is naast dichter een spil in de Chinese electronische muziek en oprichter van de invloedrijke labels Kwanjin en SubJam, waar hij naast zijn eigen muziek en boeken ook werk van andere Chinese artiesten uitbrengt. Hij is organisator van muziekevenementen, geeft concerten in binnen- en buitenland en schrijft kritische essays over muziek.

Roel Meelkop
Roel Meelkop is een graag geziene gast in de wereld van de geluidskunst en één van Nederland’s pioniers op het gebied van experimentele electronica. Meelkop maakt samen met andere Nederlandse electronica pioniers als Frans de Waard, Jos Smolders en Peter Duimelinks deel uit van baanbrekende groepen als Goem, Kapotte Muziek, Zèbra en THU20. Hij bracht zijn indrukwekkende oeuvre uit via vele kwaliteitslabels, waaronder esc.rec.

BMB con.
BMB con. zijn het geheimzinnigste klank- en performancekollectief dat er in Nederland te vinden is. Voor dit optreden bestaat BMB con. uit Justin Bennett en Roelf Toxopeus. Een BMB con. performance bestaat voor een groot deel uit improvisatie: actie, reactie en interactie. Omdat BMB con. voor elke situatie een specifiek audio/visueel systeem bouwt, is elk optreden uniek. Werk van Justin Bennett was recent ook al te zien en horen in Deventer, namelijk in de tentoonstelling ‘Sporen’ in Kunstenlab.

John Heymans
Deze experimentele avond zal worden ingeleid door John Heymans, specialist op het gebied van vroege electronische muziek. Zijn introductie kan voor de leek én de doorgewinterde luisteraar wellicht een nuttig referentiekader, context of ingang bieden bij het luisteren naar deze artiesten en experimentele electronische muziek in het algemeen.

UPDATE: Het lijkt erop dat Dennis de Bel een last minute verassingsbeslissing heeft genomen om aan te haken bij deze Ass-crack Stage-hack.