Skip to Content

ACSH 17: Live hoorspel door Coolhaven

In deze 17de editie van Ass-crack Stage-hack luister je in een archaïsche setting naar ‘De Planeet van de Oeroude Kinderen’. Een ouderwets radio hoorspel dat ter plekke door de zich onbespied wanende leden van Coolhaven wordt voorgedragen.

Coolhaven is een flexibele groep die op realistisch-kapitalistische wijze vloeit waar het nodig is, en opdroogt waar vocht overbodig is. Sinds ongeveer 1999 is Coolhaven actief in alle richtingen: performances, films, rockmuziek, hoorspelen, theater en gortdroge hermetische kunst. Niets is te min. Coolhaven bestaat uit Hajo Doorn, Peter Fengler en Lukas Simonis. Gelukkig hebben ze er zelf ook iets over te zeggen:

Hajo Doorn: “Ik hou zelf erg van aantrekking en afstoting: dat je mensen probeert te lokken om dan vervolgens even door te trappen. Dat lukt niet altijd. Soms merk je dat mensen daar moeite mee hebben. Bij onze optredens draait het erom, het publiek zodanig te verwarren dat het op een gegeven moment niet meer weet of wat we doen zo bedoeld is of juist niet, of of iets goed is of niet. Het vergt een vorm van virtuositeit om het publiek het idee te geven dat er vakmanschap in ons optreden steekt, zonder dat het kan definiëren waaruit dat vakmanschap precies bestaat. Elk publiek zoekt een bevredigingsmoment. Wij willen ze dat geven, maar niet op de manier zoals zij dat kennen. We willen ze losweken – ambitieus hè, maar goed, daar zijn we voor – en een nieuw kader scheppen. Binnen dat nieuwe kader voeren we ze met lekkere dingen of met helemaal niets.”

Peter Fengler: “Publiek… er is een deel dat afhaakt en dat stelt ons teleur. Maar het deel dat blijft komt geleidelijk aan in een andere ruimte, waarin weinig houvast geboden wordt. Een deel gaat naar huis met een soort twijfel over of die ervaring iets was of niets. Het deel dat sowieso niet naar zekerheid taalt heeft daar minder last van.”

Lukas Simonis: “Een belangrijk kenmerk is de chaos, de weigering om de klant gerust te stellen, terwijl we dat wel zouden kunnen. We bieden geen vangnetten. We maken bijna nooit enkelvoudige dingen. Als je een optreden van Coolhaven meemaakt weet je zeker, dat er ooit een omslagpunt komt.”

Het bizarro hoorspel ‘De Planeet van de Oeroude Kinderen’ bestaat uit drie delen. Tekstueel bezien is het stuk waarschijnlijk wat minder geschikt voor jonge kinderen. Vandaar de aanvang om 20:30 uur.

Deze Ass-crack Stage-hack is mede tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van Gemeente Deventer, Stichting Havenkwartier en Esc.rec.

Datum: 13 oktober 2011
Tijd: 20:30 - 23:00
Entree: 5 euro
Locatie: WILLIE
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda