Skip to Content

ACSH 22: Live hoorspel door Coolhaven

In deze 22ste editie van Ass-crack Stage-hack luister je in een archaïsche setting naar ‘De terugkeer van de Ectoplasmaplaneet’. Een ouderwets radio hoorspel dat ter plekke door de zich onbespied wanende leden van Coolhaven en hun gast Ilse Froklage wordt voorgedragen.

Het bizarro* hoorspel ‘De terugkeer van de Ectoplasmaplaneet’ is het tweede deel van een trilogie. Het eerste deel ‘De Planeet van de Oeroude Kinderen’ is ook in het Havenkwartier gespeeld tijdens ACSH 17. Het publiek wat dit eerste deel gezien heeft werd erdoor weggeblazen en heeft nadrukkelijk verzocht om ook de andere twee delen te boeken als ze uitkwamen. Vandaar nu deel twee! Ook geschikt voor mensen die deel 1 niet gezien hebben.

Coolhaven is een flexibele groep die op realistisch-kapitalistische wijze vloeit waar het nodig is, en opdroogt waar vocht overbodig is. Sinds ongeveer 1999 is Coolhaven actief in alle richtingen: performances, films, rockmuziek, hoorspelen, theater en gortdroge hermetische kunst. Niets is te min. Coolhaven bestaat uit Hajo Doorn, Peter Fengler en Lukas Simonis.

*Bizarro is een literair (non-)genre dat strenge regels kent. Opdat de positief-dogmatisch ingestelde belangstellende weet waar zij/hij aan toe is: 1) Aan de basis moet een goedkoop smakeloos idee staan, zoiets dat je in de kroeg bedenkt na het twaalfde rondje, dat minitueus & intrinsiek uitgewerkt wordt. Let wel! De slechte smaak in deze moet wel goed slecht zijn. 2) Het getuigt van goede slechte smaak om satan, de nazi’s of sadam hussein een cameo (of hoofdrol) te geven. 3) Namen van hoofdpersonen, situaties en algehele inspiratie komen vanuit een uitgebalanceerd menu van hóógstaande en zéér lage cultuur. 4) Het universum is even onstabiel als het medium. 5) Op het einde van het verhaal vergaat de wereld, of nog beter, het universum.

Tekstueel bezien is het stuk waarschijnlijk wat minder geschikt voor jonge kinderen.

Deze Ass-crack Stage-hack is mede tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van Gemeente Deventer en Esc.rec. en wordt ditmaal vriendelijk gehost door Dok H2o, de horeca onderneming die momenteel tijdelijk gebruik maakt van de publieksruimte in het vmDavo gebouw.

Datum: 10 maart 2013
Deur open: 20:00 uur
Tijd: 20:30 - 22:30
Entree: 5 euro
Locatie: vmDAVO publieksruimte
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda