Skip to Content

ACSH 39: Wolter Wierbos & Wilbert de Joode

Escrec presenteert alweer de 39ste editie van concertreeks ACSH met dit keer een aantal sessies van twee welhaast legendarische jazz/improv kanonnen. Trombonist Wolter Wierbos en contrabassist Wilbert De Joode!

Wolter Wierbos’ virtuositeit op de trombone is ongekend. Hij wordt geprezen om zijn beheersing van extreme en ongebruikelijke technieken. Zijn niet-aflatende ideeënstroom en kenmerkende dempergebruik lijken hem welhaast onbegrensde klankmogelijkheden te bieden. Hij won de belangrijkste Nederlandse jazzprijzen, maar de erkenning voor zijn spel reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Al meer dan dertig jaar speelt hij over de hele wereld. Hij geeft geregeld soloconcerten en speelt o.a. met ICP Orchestra, Bik Bent Braam, Gerry Hemingway Quintet, The Ex en Cecil Taylor. In de lange lijst met indrukwekkende samenwerkingsverbanden vinden we ook regelmatig Wilbert de Joode terug.

Contrabassist Wilbert de Joode mag, na ooit begonnen te zijn als autodidact, inmiddels gezien worden als een van de grote specialisten op het gebied van Collectieve Improvisatie en Instant Composing. Zijn enorme muzikale vocabulaire, zeggingskracht, toonvorming, klank-imaginatie en het gebruik van darmsnaren zijn kenmerkend voor zijn spel. Deze kwaliteiten maken van de Joode een geliefd bassist in de meest uiteenlopende groepen over de hele wereld en bovendien een gerespecteerd inspirator op improvisatiegebied. Net als Wolter Wierbos speelt ook hij in talloze groepen, o.a. met Michiel Braam, Ab Baars, Eric Boeren, Cor Fuhler, Ken Vandermark, Han Bennink en Michael Moore.

Verwacht een aantal korte, unieke concerten en een bijzondere luisterervaring, verspreid over de dag tussen 13:00 en 17:00 uur in de intieme setting van De Perifeer. Wees op tijd voor een plekje!

De toegang is gratis(!) en dit programma maakt onderdeel uit van LOS.

Datum: 18 april 2015
Tijd: 13:00 - 17:00
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda