Skip to Content

ACSH 4: drie concerten en diner

Esc.rec. presenteert Ass-crack Stage-hack 4, met drie uitmuntende concerten van Machinefabriek, Jan Kleefstra, Soccer Committee, Romke Kleefstra en Wouter van Veldhoven, voorafgegaan door een exclusief drie-gangen diner.

Piiptsjilling
Piiptsjilling is het wonderschone resultaat van de samenwerking tussen de gruizige electronica van Machinefabriek, de Friese dichtkunst van Jan Kleefstra en het subtiele gitaarspel van Soccer Commitee en Romke Kleefstra.
Machinefabriek levert ogenschijnlijk aan de lopende band per strekkende meter releases af. En zo goed als alle zijn ook nog eens van topkwaliteit. Piiptsjilling is zo mogelijk het voorlopige hoogtepunt in de Machinefabriekcatalogus. Minimaal gitaargeluid wordt door Machinefabriek niet of nauwelijks gemanipuleerd; vrijwel ongemerkt drijven de gitaartonen de open soundscape in en uit. De inktzwarte dichtkunst van Jan Kleefstra en zijn understated voordracht zorgen voor het tegenwicht. Een yin en yang tussen ruimte en beklemming, tussen wat weggelaten wordt en juist uitgesproken. Adembenemend meesterlijk minimalisme.

Wouter van Veldhoven
Wouter van Veldhoven maakt stoffige ambient, door popmuziek beïnvloede experimenten en conceptuele soundscapes met behulp van o.a. zes bandrecorders, melodica, xylofoon, gitaar en een analoge computer. Oude middelen, nieuwe muziek. Prachtig gedetaileerde klanklandschappen en eenvoudige, maar wonderschone melodieën.

Soccer Committee
Soccer Committee is het alter ego van de singer-songwriter Mariska Baars. Zij wist de afgelopen jaren al de nodige indruk te maken met een aantal in eigen beheer uitgebrachte ep’s (o.a. samen met Machinefabriek), een cd en zeer imponerende live-optredens. Subtiele ingetogen gitaarloopjes vormen de basis voor de intieme vocalen van Mariska Baars. Vocalen die zo ongeveer in je oor worden gefluisterd. Om te huilen zo mooi.

Goesting-jockey Jean Klare
Wil je voorafgaand aan deze concerten niet alleen je oren, maar ook je culinaire zintuigen sensueel laten strelen? Eet dan mee! Amateur-cateraar en goesting-jockey Jean Klare bereidt speciaal voor deze avond een extatisch genot voor de papillen; een drie-gangen diner, inclusief wijn voor 23 euro.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Deventer platenlabel Esc.rec.

Datum: 17 oktober 2008
Tijd: 19:00 - 23:00
Entree: 7 euro
Locatie: vmDAVO publieksruimte
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda