Skip to Content

ACSH 42: Eli Gras (artist-in-residence)

Esc.rec. presenteert de 42ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer. Instrumentbouwer en muzikant Eli Gras (Barcelona) sluit haar artist-in-residence periode in De Perifeer af met een concert. Een deel van het instrumentarium wat zij tijdens haar verblijf heeft ontwikkeld zal hier te horen zijn en, samen met bewerkte live opnamen van het concert, deel gaan uitmaken van een bijzonder gelimiteerde Esc.rec. uitgave in de ‘Sediment‘ serie.

Eli Gras is een multidisciplinair kunstenaar met een carrière in experimentele en underground muziek sinds de vroege jaren 80. Muzikaal heeft ze een lange weg afgelegd via traditionele griekse muziek, minimalisme, folk, koorzang, noise, electropop en vrije electronica, maar haar muziekpraktijk is tegenwoordig vooral gericht op experimentele improvisatie. Haar werk wordt wel beschreven als ‘scientific bricolage music’. Ze treedt vaak op met door haarzelf uitgevonden instrumenten, waarin beeldende elementen net zo belangrijk kunnen zijn als het geluid wat ze voortbrengen. Ze speelde o.a. samen met artiesten als Hans Joachim Roedelius, Pierre Bastien, Jaki Liebezeit en David Fenech. Ze is de oprichter van het NoNoLogic festival en platenlabel La Olla Expréss.

Van 19 t/m 22 november werkt Eli Gras als artist-in-residence in De Perifeer aan nieuwe instrumenten/objecten, die zowel onderdeel zullen uitmaken van haar optreden in De Perifeer, als van een zeer gelimiteerde Esc.rec. uitgave, in de Sediment serie. Gedurende deze werkperiode zal ze overnachten in de Lucy PWR, ontworpen door Maurer Architecten & Boris Tellegen. Op dit moment staat de Lucy PWR tijdelijk op een leeg kavel tussen de nieuw te bouwen huizen in het Havenkwartier. Kon niet beter, want deze locatie is slechts 100 meter verwijderd van De Perifeer.

LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus kom op tijd voor het concert!

TIP: aansluitend kun je om 16.00 uur in hetzelfde gebouw naar de opening van de tentoonstelling Time Shift in Kunstenlab. In deze tentoonstelling is werk te zien van Noortje Haegens, Jan Ros, Wouter Venema, David Scheidler en Teodora Ionescu. De tentoonstelling wordt geopend met geluidsperformances van Jeroen Diepenmaat en Teodora Ionescu.

Datum: 22 november 2015
Deur open: 14:30 uur
Tijd: 15:00 - 16:00
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda