Skip to Content

Anne Bakker + ZEA + Bruno Ferro Xavier Da Silva + Lady Saliva

Om te vieren dat De Perifeer alweer 10 jaar is en het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. zelfs al 20 jaar bestaat, organiseren we deze zaterdag vier(!) bijzondere concerten in De Perifeer. Anne Bakker, ZEA en Bruno Ferro Xavier Da Silva spelen ieder een solo concert én speciaal voor deze gelegenheid spelen ze (voor het eerst!) samen een geïmproviseerde set. Lady Saliva sluit de avond af met een eclectische selectie (dans)muziek.

En oh ja, we vieren dat Harco Rutgers – oprichter van Esc.rec. en De Perifeer – net 50 is geworden. Al met al kan het dit keer wel érg snel vol worden bij het kleinste podium van Deventer, dus haal je tickets op tijd. Na 19:30 uur heb je geen ticket meer nodig en is de toegang gratis. Er wordt wat te eten geregeld voor de bezoekers die er ‘s middags al bij zijn.

Anne Bakker

Anne Bakker is als (alt)violiste en zangeres actief binnen verschillende genres. Zo tourde ze met Deense artiest Agnes Obel, voormalig Iron Maiden-zanger Blaze Bayley en het Turks/Arabische Göksel Yilmaz Ensemble en werkte ze veelvuldig samen met elektronisch geluidskunstenaar Machinefabriek. Anne treedt daarnaast regelmatig op als solo-artiest en bracht twee solo EP’s uit onder de titel VOX/VIOLA (I & II). Met stem, (alt)viool en geluidseffecten brengt zij een combinatie van dromerige liedjes, improvisaties en soundscapes.

ZEA

ZEA is het solo-project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer. Zijn muziek is soms intiem, hartverwarmend, poëtisch, dan weer zeer energiek, urgent, eigenzinnig en gedreven door syncopisch trance-achtig gitaarspel. In meer dan twintig jaar speelde ZEA in veertig landen verdeeld over zes continenten. Bijzonder is dat hij waar hij ook komt, naast in het Engels ook in het Fries zingt. Hij brengt zijn muziek uit op zijn eigen label Makkum Records en opereert volledig onafhankelijk van de reguliere muziekindustrie, die hij ziet als vergif voor de ziel. In 2009 trad De Boer als nieuwe zanger en gitarist toe tot Nederlands meest vermaarde post punk band The Ex.

Bruno Ferro Xavier Da Silva

Bruno Ferro Xavier Da Silva is een uitzonderlijk fenomeen op de basgitaar, die hij gebruikt in combinatie met strijkstok, samples en elektronische effecten. Zijn muziek is te labelen als funk, jazz, hip hop, avant-garde, ambient, progressive rock, experimenteel… en misschien wel het allerbelangrijkste: moddervet. Bruno’s cv is indrukwekkend: zo stond hij bijvoorbeeld in het voorprogramma van Tricky en van Bush en werkte hij oa. samen met Elliott Sharp, Pierre Bastien, Jack Parow, DJ Grazzhoppa’s Big Band, Jaap Blonk, Bong Ra, Coolhaven, Elle Bandita, Janne Eraker, TokTek, Reazun, Michel Banabila en Scapino Ballet.

Lady Saliva

Lady Saliva is een van de vele DJ alter ego’s van Dennis Platvoet, tevens chef de cuisine van productiehuis BRUT. Om de feestelijkheden compleet te maken draait hij na de concerten een kaleidoscopische selectie muziek voor ons. Dat er dan gedanst kan worden valt niet helemaal uit te sluiten. Tot hoe laat dit feestje doorgaat laten we nog even open.

Esc.rec.

Zoals gezegd bestaat Esc.rec. 20 jaar! Om dat met jullie te vieren gaan we een groot deel van de catalogus met grote kortingen verkopen (voor zover nog niet uitverkocht natuurlijk). Gedurende dit jaar zullen deze kortingen één voor één online komen, maar vandaag in De Perifeer kan je als eerste profiteren van alle kortingen tegelijk!


LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

Datum: 30 maart 2024
Deur open: 14:30 uur
Tijd: 15:00
Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt) (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda