Skip to Content

Annie Abrahams + Sergei Demin

Twee presentaties deze zondagmiddag, van twee bijzondere uitgaven. De teksten van beeldend kunstenaar Annie Abrahams zijn meertalig, bevatten ook computercode en toch gaan ze vooral over menselijke gevoelens. In ‘Digi-Tongue Twister’ van Sergei Demin, wat door het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. uitgebracht wordt, verkennen we de unieke kruising van geluidspoëzie en primitieve text-to-speech generators.

Sergei Demin

‘Digi-Tongue Twister’ onderzoekt hoe de digitale stemmen van TikTok, hoewel gemodelleerd naar menselijke spraak, een gevoel van kunstmatigheid behouden. Deze release nodigt luisteraars uit om de authenticiteit en het plezier van deze synthetische stemmen – die een integraal onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven en de manier waarop we communiceren en onszelf vermaken – te heroverwegen.

De uitgave ‘Digi-Tongue Twister’ kwam tot stand in samenwerking met de beeldend kunstenaar Mayana Nasybullova (uit Georgië), die de essentie van het geluid heeft vertaald naar een set keramische sculpturen. Deze unieke keramische werken zullen ter plaatse te koop zijn, als onderdeel van de uitgave.

De in Nederland gevestigde, maar uit Siberië afkomstige Sergei Demin combineert elementen van sound design, technologie en muziek in zijn werken. Zie ook sdsdsd.cloud.

Annie Abrahams

Sinds 1997 gebruikt beeldend kunstenaar Annie Abrahams tekst, html, video, geluid en code om haar relatie tot machines en het internet en zijn on-mogelijkheden te onderzoeken. In De Perifeer brengt zij een tekstperformance gebaseerd op haar recente boek ‘Being Human . een bloemlezing . an anthology’. Het boek is een poëtische vertaling van haar website Being Human.

“A fantastic and fascinating semiotic mess. It is text. Type undefined.
We bounce back and forth between languages that we understand and others we don’t, between ourselves and others, between humans and the space between them, caught in the interface that connects and separates them and us.” – Erika Fülöp over Being Human.

In haar werk, waarbij ze zowel video, performance als internet gebruikt, bevraagt ​​Annie Abrahams de mogelijkheden en grenzen van communicatie. Ze staat wereldwijd bekend om haar netkunst en collectieve schrijfexperimenten en wordt internationaal beschouwd als pionier op het gebied van genetwerkte performancekunst.

Ze heeft veel opgetreden en werk getoond in meer dan honderd internationale galeries en musea, waaronder Jeu de Paume, Centre Pompidou, CRAC, The Museum of Contemporary Art in Zagreb, Espai d’Art Contemporani de Castelló, New Museum New York, NIMk Amsterdam, maar ook in filmfestivals als het Moscow Film Festival, International Film Festival Rotterdam en Stuttgarter Filmwinter (1e prijs 2011), en op online platforms als Rhizome.org en Turbulence. In 2019 werd Abrahams netart piece Being Human opgenomen in LI-MA’s Digital Canon of the Netherlands (1960-2000), wat in 2023 leidde tot de publicatie van haar boek ‘Being Human. een bloemlezing. an anthology’. Zie bram.org voor (veel) meer.

LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

Datum: 21 juli 2024
Deur open: 14:30 uur
Tijd: 14:00
Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt) (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda