Skip to Content

Blackbird Sunset

Van 5 t/m 14 september 2008 is de expositie ‘Blackbird Sunset’ van Frank Konincks te zien in het Havenkwartier te Deventer. De expositie omvat ruimtelijk werk, tekeningen en gedichten. De opening is op vrijdag 5 september van 17.00 tot 20.00 uur. Frank Konincks bereidt zijn installaties voor in zijn atelier in Rotterdam. Pas tijdens een residentieperiode, zoals in Vijfhuizen, Basel en nu in het Havenkwartier, krijgen zijn installaties hun uiteindelijke vorm.

Frank bouwt gedurende de twee weken voorafgaand aan de opening aan een installatie waarbij zijn gedicht ‘In Bloom’ als uitgangspunt en inspiratiebron dient. Tijdens het opbouwen van zijn expositie laat hij zich inspireren door de ruimte zelf. Want, zo zegt hij: “Mijn installatie groeit in de ruimte. De omgeving geeft richting aan de dialoog die ontstaat tussen het materiaal dat ik gebruik en mijn handeling. De ruimte, een toevallige trap, een muur, een hoek zijn geen obstakels doch uitdagingen bedoeld om te overmeesteren.“

De sculpturen van Frank staan vrij in de ruimte, zijn vastgemaakt aan de muur, of komen daar weer gedeeltelijk los van. Vaak zijn in zijn installaties de verschillende sculpturen met elkaar verbonden. Hij werkt met multiplex, doek, schuimplastic, tape, plamuur, verf en diverse andere materialen. Het resultaat bestaat uit grote organisch/ architectonisch aandoende vormen, die een sculpturaal duel aan lijken te gaan met kwaliteiten van de ruimte zelf.

Over zijn werk zegt hij zelf het volgende: “CONFRONTATIE zie ik als een positieve ONTMOETING tussen twee uitersten -zoals emotie en ratio, binnenwereld en buitenwereld, man en vrouw, zijn en niet-zijn- die uiteindelijk moeten resulteren in een harmonisch samengaan: INTEGRATIE.”

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Maarten Heijkamp, zelf werkzaam als kunstenaar in het Havenkwartier, en vormt het begin van een reeks tentoonstellingen die deze herfst in het Havenkwartier te zien zal zijn.

Datum: 5 september 2008 - 14 september 2008
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda