Skip to Content

Boucherie (Floor Coolsma in Art-at-Endhouse)

Je kan niet om de tegenstelling van het nieuwe werk van Floor Coolsma heen. De installatie Boucherie is al werkend op locatie ontstaan.

De verwijzing naar een Boucherie, heeft te maken met de uitstraling van deze voormalige winkel, die evengoed een slagerij in Frankrijk had kunnen zijn. Art-at-endhouse vroeg deze beeldend kunstenaar in de ruimte te werken. Dit vraagt wat van je, aangezien je van alle kanten zichtbaar bent. En daarbij is de tentoonstellingsruimte gelegen aan een druk kruispunt in het Havenkwartier.

Hazen spelen vaker de hoofdrol in het werk van Floor Coolsma, zij werkt vanuit sprookjes met een donker randje. De titel ‘Boucherie’ is in kapitalen op de ruit geschilderd en geeft de toeschouwer direct het vermoeden dat er iets niet pluis is. Door de rode letters ‘cherie’ heen zie je haas hangen aan zijn poot; wat is hier gebeurd?

De gelaagdheid en het verhaal is prachtig te volgen. Waar haas eerst beland lijkt te zijn bij een franse slager, lijkt hij zijn weg te vervolgen. Een rode haas richt zich op vanaf de grond en springt het bos in. Zou dit de hazenhemel zijn of is dit alles een nachtmerrie van haas zelf?

‘Boucherie’ is t/m eind juli dag en nacht te zien.

Datum: 25 mei 2012 - 29 juli 2012
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda