Skip to Content

Bouwen met kalkhennep

In Nederland is kalkhennep als bouwmateriaal nauwelijks in beeld. De kracht van het bouwmateriaal is evident en verdient een extra impuls.

Bouwen met natuurlijke materialen kalk en hennep is een zeer milieubewuste bouwmethode en heeft een zeer gunstige CO2 balans. Kalkhennep draagt door de sterk vochtregulerende werking bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Architect Ralf van Tongeren van PlatforM3 Architecten neemt ons mee in de wereld van de duurzaamheidsconcepten en laat zien welke rol kalkhennep daarin speelt. Dirk van Impe van IsoHemp Nederland laat zien hoe je kalkhennepblokken verlijmt, verwerkt en bewerkt. Rens Borgers van EcoBouwSalland neemt ons aan de hand van een diapresentatie mee naar verschillende projecten waar op dit moment kalkhennep wordt toegepast. Deze middag zijn er tevens een aantal ondernemers aanwezig die natuurlijke bouwmaterialen presenteren.

U bent van harte welkom op deze kennismiddag. Aanmelden kan door een email met onderwerp ‘Kennismiddag 22 oktober’ te sturen naar kalkhennepnederland@gmail.com. Meer informatie over dit evenement en de vereniging vindt u op www.kalkhennepnederland.nl.

Datum: 22 oktober 2016
Deur open: 12:30 uur
Tijd: 12:30 - 17:00
Entree: 10 euro (reserveer plaatsen)
Locatie: Loods570
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda