Skip to Content

Chris Clark

WILLIE presenteert in samenwerking met Fractured (Metropool, Hengelo) een fijn elektronisch dansfestijn in het Havenkwartier van Deventer.

Chris Clark met drummer (live) (Warp Records, UK)
Southern Depot (dj)
Radion & Harco (dj)

Met een mix van computergegenereerde kraak/pop/click, organische synthesizer tonen en zwaar bewerkt geluid, creëert Chris Clark intense en briljante elektronica die strijdt tussen een gevoel van natuurlijke verwondering en enthousiasme en donkere onheilspellende onderlagen. Clark debuteerde in mei 2001 op Warp Records met het winterse ‘Clarence Park’. Opgenomen terwijl Clark nog studeerde, was dit een veelbelovende eerste plaat vol met kille, tere synths en big beats. ‘The Ceramics Is the Bomb EP’ volgde in mei 2003, maar het is vooral op ‘Empty the Bones of You’ dat Chris Clark bewijst dat hij één van de meest originele laptop muzikanten in de Warp stal is. Volledig verbouwde geluiden en desoriënterende texturen overlappen sussende synth melodieën. Clark construeert een indrukwekkende, donkere, organische wereld van geluid. En nu is dan eindelijk ook ‘Body Riddle’ uitgekomen. Een tot in elk geluidsdetail verzorgd album en een waardige opvolger van ‘Empty the Bones of You’. Het geluid is wat minder donker en waar op Clark’s eerdere albums de nadruk lag op ritmes, ligt die nu meer op het geheel. Elk geluid is met zorg uitgekozen, subliem behandeld en griezelig goed gearrangeerd.

De live sets van Clark zijn behalve extreem boeiend en een lust voor het oor, ook nog eens uitermate dansbaar. Alvast genoeg reden om deze avond niet te missen!

Andere steekhoudende argumenten zijn natuurlijk de ongetwijfeld opzwepende dj set van Southern Depot (Fractured dj-team, Metropool, Hengelo) en de vaak o zo eclectisch rammende dj set(s) van WILLIE residents (en tevens gastheren) Radion & Harco.

Datum: 15 december 2006
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 8 euro
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda