Skip to Content

City of Dreams II

In de maand november zal Podium Willie in het teken staan van de nieuwe CITY OF DREAMS tentoonstelling.

CITY OF DREAMS II is een groepstentoonstelling die bestaat uit werk van kunstenaars die zich zelf hebben ontwikkeld vanuit de straatcultuur en dit nu vertalen in hun huidige werk. Of het nu gaat om muurschilderingen, zeefdrukken, schilderijen of eventueel installaties, als je goed kijkt zie je de invloeden van de straat nog altijd door het werk heen schemeren.

Vorig jaar werd de eerste editie van CITY OF DREAMS georganiseerd in het Havenkwartier te Deventer. Hier hadden 7 jonge en talentvolle kunstenaars hun mooiste werk tentoongesteld. Ook was bij deze editie het uitgangspunt om kunstenaars te laten zien die nog met één voet in de straatcultuur staan en met de andere in hoog gewaardeerde hedendaagse kunst. Hedof, Joram Roukes, Wiljo Rouwenhorst en Niels Duursma zijn enkele namen die vorig jaar de eerste City of Dreams tot een waar succes hebben gemaakt.

Voor deze tweede editie hebben we een veelbelovende line-up met grote namen uit de nederlandse scene. Dit jaar dagen we de uitgenodigde kunstenaars uit om samen met een andere artiest waar ze vaker mee samenwerken als een team in het thema van deze CITY OF DREAMS “WELCOME TO THE NEIGHBORHOOD” een stukje van de nieuwe “Neighborhood” in te richten. Zij zullen een gedeelte van de expositie ruimte vullen zodat zij gezamenlijk een hele nieuwe buurt van kunst maken. Dit zal bestaan uit eigen werk maar eventueel ook uit nieuw werk speciaal gemaakt voor deze expositie.

De teams die dit jaar zichzelf zullen presenteren zijn:

HEDOF vs. ZENK ONE
Zenk one en Hedof zijn twee illustrators met beiden een uitgesproken stijl. Zenk one maakt heel divers werk, van pen-illustraties tot fotorealistische wandschilderingen, tot complete winkelinterieurs. Hedof creëert met zijn cartooneske eigen stijl een mix van vintage look en feel illustraties gemengd met lekkere typografie en frisse kleuren. Breng deze 2 werelden samen en je krijgt een blend van kleuren en vormen waar je u tegen zegt.

READY 2 RUMBL vs. BRUCE TSAJ
Bruce Tsai en Ready 2 Rumbl zijn al jaren goed bevriend en beiden actief als freelance illustrators en schilders. Ready 2 Rumbl laat zich vooral inspireren door de kekke illustraties uit de jaren 60 en tegenwoordig is hij ook erg actief met de figuurzaag om zijn fantasiedieren met een menselijke trekje tot leven te laten komen. Bruce werkt na zijn afgeronde studie in Utrecht veel als editorial illustrator. Zo is zijn persoonlijke visie op de hedendaagse politiek en culturele ontwikkeling vaak een prominent onderwerp in zowel zijn persoonlijke werk als in zijn toegepaste werk.

GRAPHIC SURGERY vs. JOHAN MOORMAN
Graphic Surgery staat voor de samenwerking van kunstenaars Erris Huigens en Gysbert Zijlstra. Voor het maken van hun werk gebruiken zij visuele samples (foto’s) vanuit de stad, op plekken waar gesloopt wordt en waar wederopbouw plaatsvindt. Deze samples worden uit elkaar gehaald, opnieuw ingescand, digitaal en/of handmatig bewerkt om het geheel samen te laten komen in een mooi lijnenspel en een strakke compositie. Johan Moorman groeide op in Eindhoven, waar hij als jonge stadsrebel zijn signature met stift en spuitbus begon te verspreiden. Tegenwoordig heeft Johan Moorman een eigen ontwerpstudio, SPIELEREI. In zijn werk zoekt hij nog steeds naar de energie tussen stedelijke cultuur en architectuur en mengt daarbij het analoge, handgemaakte met digitale, machinale, grafische technieken. Samen zijn zij de ideale combinatie om een herinterpretatie te maken van het hedendaagse stadsbeeld.

RUTGER TERMOHLEN vs. P. WINKEL
P. Winkel is werkzaam als grafisch ontwerper en is vier jaar geleden afgestudeerd aan de AKI Enschede. Naast zijn dagelijks werk bij een ontwerpbureau in Rotterdam maakt hij graag vrij werk waarin typografie, illustratie en materiaalgebruik centraal staan. Als ultieme tegenpool werkt hij in deze expo samen met Rutger Termohlen die vooral schildert over het dier in de mens en de mens in het dier. Hij wordt geïnspireerd door de actualiteit, de natuur en het dagelijks leven. Woeste doch beheerste schilderijen, gekenmerkt door felle kleuren, mensen en dieren, liefde en dood, en altijd de duisternis die om het hoekje loert. Een unieke samenwerking die nog wel eens spannend uit de hoek zou kunnen komen.

MARCEL THELEN vs. SUPER-A
Super-A werkt van jongs af aan al met zijn handen. Hij wil creeëren. In zijn werk is de liefde voor ambacht zichtbaar. Inmiddels beheerst hij veel technieken en verwerkt die moeiteloos in zijn kleurrijke werk. Vooral het spanningsveld van realiteit verweven met absurdisme en surrealisme zal je doen verbazen en laten glimlachen. In samenwerking met het strakke grafische lijnenspel in het werk van Marcel Thelen belooft ook dit een zeer spannende samenwerking te worden. Thelen legt vooral de focus op vorm en ruimte, licht en schaduw, texturen en frisse kleuren. Ook hij beheerst een groot aantal ambachtelijke vaardigheden en verwekt fotografie, hout, lijm, tape en verf moeiteloos in zijn werk.

CITY OF DREAMS II wordt vrijdag 11 november om 19:00 feestelijk geopend door rapper Kraantje Pappie! Daarna ondersteunen DJ Swerve & Biotic(DeltaBeats) de opening met heerlijke hiphop en een goede dosis funk! En als afsluiter sluiten Ferdi Blankena en Sense Unique af met een een speciale 4hour set vol soulvolle tracks en groovende en dansbare hits!

CITY OF DREAMS II is mede mogelijk gemaakt door: Studio Wonder / Havenkwartier Deventer / Burgerweeshuis / Toy Machine / JSLV Corp / Vans

Datum: 11 november 2011 - 27 november 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda