Skip to Content

De Nieuwe Magistraat: stem mee!

Presentatie van de schetsvoorstellen voor de nieuwe Magistraat van Deventer kunstenaars Viorica Cernica, Patrick Mangnus en Jan Slijkhuis.

Ter gelegenheid van de 400ste geboortedag van Gerard ter Borch is in de Stadsetalage de tentoonstelling ‘Magistraat’te zien, met het meesterwerk De Magistraat als middelpunt. Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang voor de viering van 1250 Deventer in 2018. Dit vormt de aanleiding voor ‘De Nieuwe Magistraat’: een mooi moment in de tijd om het beroemde schilderij na ruim 400 jaar te voorzien van een waardige, hedendaagse nazaat.

Het publiek kan stemmen op zijn favoriete schetsvoorstel en de winnende kunstenaar zal uiteindelijk de nieuwe magistraat vervaardigen. Na een open oproep zijn de volgende kunstenaars geselecteerd: Viorica Cernica, Jeroen Diepenmaat, Patrick Mangnus en Jan Slijkhuis. De schetsvoorstellen zijn te zien in de podiumruimte van het Kunstenlab. De tentoonstelling is aangevuld met autonoom werk van de uitgekozen kunstenaars in de projectruimte en de Kunstenlabsteeg, zodat het inzichtelijk is voor het publiek of en hoe de schetsvoorstellen passen binnen het autonome oeuvre van de kunstenaars. Tot en met 8 oktober kun je in het Kunstenlab je stem uitbrengen op je favoriete kunstenaar!

Datum: 9 september 2017 - 8 oktober 2017
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda