Skip to Content

De overtreffende trap van samenwerking?

Lezing, kunstenaarsgesprek en optreden bij de twee tentoonstellingen “Is it me you’re looking for?” van Bart Koldewee, Pim Muis, Mathijs van Sark en Eli Zegers en “…7x7x7…” van Willemien van Gurp en Jeanette Hoekstra.

Beide tentoonstellingen zijn ontstaan door intensieve kruisbestuivingen tussen de kunstenaars. Ondanks de hardnekkige romantische mythe van de eenzame, teruggetrokken kunstenaar in het atelier, kennen we diverse kunstenaarsduo’s en groepsverbanden.

Kunstenaarsgesprek
Deze avond staat de vraag centraal of samenwerking binnen de huidige beeldende kunst noodzakelijk is om een stap verder te komen in een steeds verder geïndividualiseerde samenleving. Tijdens een vraaggesprek vertellen de kunstenaars over hun unieke vorm van samenwerken.

Lezing
Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker zijn een kunstenaarsduo woonachtig en werkzaam in Rotterdam. Naast hun eigen beeldende praktijk, maken zij ook als duo werk dwars door alle conventies en disciplines heen. Alex Jacobs is samen met Daan den Houter ook bedenker en initiatiefnemer van de B- cademie in Rotterdam; een praktijkgericht vervolg met veel gastdocenten op de academies in het kunstonderwijs, omdat de hiaat tussen de academie en de beroepspraktijk zeer groot blijkt.

Programma
19.30 uur: inloop met koffie en thee.
Om 20.00 uur geven Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker een korte presentatie en lezing waarin zij hun expliciete wijze van samenwerking laten zien.
Daarna vervolgt het programma met een vraaggesprek tussen de kunstenaars, waarbij uiteraard het publiek ook vragen kan stellen.

Optreden Kukucbatman
De avond wordt afgesloten met een optreden van de band Kukucbatman. Een van de bandleden is deelnemend kunstenaar Pim Muis.

Datum: 23 februari 2018
Tijd: 19:30 - 21:30
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda