Skip to Content

KOMPLOT: PEET & DE TEEFJES

Coolhaven was een aantal keer eerder in Deventer, o.a. met een inmiddels beruchte hoorspelserie. Dit keer concentreert Coolhaven zich op het oeuvre van de band Peet & De Teefjes, welke gerekend mag worden tot het genre ‘sex, rock en andere slippertjes’. Met het uitkomen van de 12” vinyl plaat ‘Compleet Afgedraaid’ completeert Coolhaven haar onderzoek naar deze illustere band. In intieme setting zal een inspirerende keuze uit de muzikale nalatenschap van Peet & De Teefjes ten gehore worden gebracht.

Het werk van de roemruchte band Peet & De Teefjes bleef lange tijd besloten voor een kleine schare volgelingen. De expliciete vrijheden die de band zich veroorloofde vonden zelfs in het vrijgevochten linkse circuit weinig weerklank, niet in de laatste plaats door de impliciete flirts met verwante geesten als Otto Muehl, Peter Muller, Pietje Potent en Stephan Bloth. Later distantieerden ze zich evenwel van Otto Muehl en ook Vader Abraham, die zich toch niet onverdienstelijk had betoond in het metier van de erotische protestsong.

Hoewel Peet zich dikwijls innig verstrengeld zag met één van zijn vele aanbidders – zowel man, vrouw als onzijdig – wist men in die tijd toch weinig over zijn privéleven. Hij was een ietwat eenzelvige zonderling die een eenvoudige baan had op kantoor bij de Suiker Unie te Dinteloord en voetbalde bij de plaatselijke voetbalvereniging De Schutters. Daar stond hij in de spits en wist menigmaal de goal te vinden met een stevige punter. Verder neukte hij alles wat los en vast zat.

KOMPLOT is een nieuwe samenwerking tussen poppodium Burgerweeshuis en De Perifeer. Deze editie is in Burgerweeshuis.