Skip to Content

De Perifeer in BWH: Diepenmaat / Sallaerts

Op hun album Sluimer – wat uitgebracht wordt door de Deventer samenwerking tussen platenlabel Esc.rec. en uitgeverij Hellend Vlak – proberen Jeroen Diepenmaat en Twan Sallaerts het wederom tevergeefs te winnen van de esthetiek. Vanavond presenteren zij Sluimer met een concert wat hoegenaamd niets met dit album te maken heeft.

In samenwerking met De Nieuwe Oost pop en Burgerweeshuis bood De Perifeer namelijk een residentie aan in de grote zaal van het Burgerweeshuis. Tijdens deze midweek in het poppodium hebben Jeroen en Twan de ruimte om verder te experimenteren en te werken aan nieuw materiaal, dit op de plek waar ze ook de presentatie zullen doen. Dit werkproces schept voor Diepenmaat / Sallaerts heel veel nieuwe mogelijkheden. Wat hiervan het resultaat wordt, is voor iedereen nog een verrassing.

Jeroen Diepenmaat is een beeldend kunstenaar met een voorliefde voor geluid. Twan Sallaerts is een wandelende muziekencyclopedie en producer van de grootste berg onuitgebrachte muziek. Ze werken al jaren zeer regelmatig samen, maar het grootste deel van dit werk bleef verborgen. Tot nu.

“Pesticiden voor de smakeloze mens.”
Godelief van de Waelraeven – Ärtze Ohne Bremsen

“Osdorp Posse on Acid.”
Rob Randsteder – Radio Zender

“Helden zonder cape.”
Raoul Zonnedijk – Universiteit Emmen

“Lippenstift voor de ziel.”
Lissette van der Pallas – Arts & Audio Magazine

“Sallaerts x Diepenmaat = resonantie³ x O O ≥ sluimer”
Constance van der Plank – programmeur Gongfest

“Alsof een hiphop avond en een bruiloft uit Oezbekistan zich tegelijkertijd afspelen in een achterafzaaltje van een hotel in Oisterwijk.”
Rimke Plagduin – Hotelmanager De Leijhof, Oisterwijk

“Mandelbrot ain’t got shit on Twan Sallaerts en Jeroen Diepenmaat.”
Matthew Hughes Sr. III – The Cubist Alliance

“Waar waren jullie, toen ik jullie niet nodig had?”
Albert Laurentius – Het Luisterende Oor

“Graag meer, en korter.”
Taco Zuiderwind – Augias & Sisyphus Foundation

 
Vanwege corona stelt Burgerweeshuis haar grote zaal beschikbaar voor De Perifeer. Voor Burgerweeshuis zijn concerten in die zaal vanwege het beperkte aantal toegestane bezoekers momenteel niet of nauwelijks mogelijk. Voor De Perifeer is het gebruik van deze zaal juist een buitenkans om eindelijk weer concerten te kunnen organiseren. Tot ziens in het Burgerweeshuis!