Skip to Content

De Perifeer in BWH: Kabas

Het in Gent gebaseerde kwartet Kabas laat zich beïnvloeden door het moment en vertaalt dit naar muziek die geen luisteraar onberoerd laat. Improv jazz met een wel heel bijzondere combinatie van instrumenten. Kabas zou hun nieuwe plaat eigenlijk al in maart in De Perifeer komen presenteren, maar dat ging om welbekende redenen toen niet door. Gelukkig zijn ze hier nu alsnog!

De akoestische klankwereld van Kabas wordt uitgediept en in de verf gezet door het gebruik van een harmonium. Het instrument fungeert als extra lijm tussen de ritmes en textuur van de drums en komt verrassend dicht bij de klankkleur van zowel de dwarsfluit als de gestreken contrabas.

Kabas probeert elk geluid, dat de ter plaatse gecreëerde compositie nodig heeft, naar voren te brengen. Dat maakt hen meer dan enkel uitvoerder of instrumentalist. Het zijn vier componisten die samen creëren. Ze schilderen samen aan een vluchtig werk, een werk dat zich enkel op dat moment laat vangen.

Thijs Troch – Piano/harmonium
Jan Daelman – Fluit
Nils Vermeulen – Contrabas
Elias Devoldere – Drums

Vanwege corona stelt Burgerweeshuis haar grote zaal beschikbaar voor De Perifeer. Voor Burgerweeshuis zijn concerten in die zaal vanwege het beperkte aantal toegestane bezoekers momenteel niet of nauwelijks mogelijk. Voor De Perifeer is het gebruik van deze zaal juist een buitenkans om eindelijk weer concerten te kunnen organiseren. Tot ziens in het Burgerweeshuis!