Skip to Content

~DIF & ACSH 40 (junior) met Yuri Landman & Muziek Raken

Een middag vol avontuurlijke muziek voor alle leeftijden met muzikant en wereldberoemd instrumentbouwer Yuri Landman en optredens van het Muziek Raken project.

~DIF is een nieuw programma van het Kunstenlab waarin de grenzen tussen beeldende kunst en experimentele geluidskunst worden opgezocht en overschreden. De tweede aflevering van ons ~DIF programma komt tot stand in samenwerking met Esc.rec. en is de 40ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH). Dit keer weer een speciale junior editie; een leuk en uitdagend programma voor zowel kinderen als volwassenen.

YURI LANDMAN
Yuri Landman is muzikant en instrumentbouwer. Hij komt tijdens ACSH junior optreden met zijn instrumenten, maar hij komt er ook over vertellen. Hij verwierf faam met een reeks instrumenten die hij bouwde voor Sonic Youth, Half Japanese, Enon, Lou Barlow, The Dodos, Blood Red Shoes, Liars, Liam Finn, The Veils, Melt-Banana, The Go! Team, These Are Powers, Health, Jay Malhotra (Kate Nash), Mauro Pawlowski (dEUS), Peter James Taylor, Rhys Chatham, Philippe Petit en vele andere artiesten uit het alternatieve circuit. Rond 2008 begon hij met het geven van lezingen en presentaties met zijn instrumenten, wat in 2009 aanleiding gaf tot het geven van een praktische workshop instrumenten bouwen. Sindsdien concentreert hij zich volledig op zijn eigen muziekprojecten en workshops waarbij hij in Europa en de VS collecties instrumenten bouwt en ermee musiceert in instant samengestelde formaties.

MUZIEK RAKEN
We beginnen deze junior editie met een paar korte optredens door leerlingen van de Sine Limite verrijkingsgroep. Deze optredens zijn het resultaat van het project Muziek Raken, waarin deze kinderen in vijf ochtenden hebben nagedacht over de definities van geluid en muziek, een gastles hebben gehad van improvisator Danibal, eigen instrumenten hebben gebouwd, een eigen muzieknotatiesysteem hebben ontwikkeld, hun eigen instrumenten hebben leren bespelen en een compositie hebben gemaakt, die hier ten gehore wordt gebracht. Spannend!

Kun je niet zo lang wachten? Yuri Landman presenteert zichzelf op 22 mei tijdens de Catch-avond in het Kunstenlab.

Datum: 7 juni 2015
Tijd: 15:00 - 17:00
Entree: 7,50
Locatie: Kunstenlab

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda