Skip to Content

~DIF: Shackle

Deze eerste aflevering van het gloednieuwe ~DIF programma in het Kunstenlab komt tot stand in samenwerking met Esc.rec. en is de 37ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH).

Shackle is het duo Anne La Berge op fluit en elektronica en Robert van Heumen op laptop. Het derde ‘bandlid’ is het door hen zelf ontworpen digitale Shackle System, een computergestuurd communicatiesysteem waarmee de composities en improvisaties worden bewerkt en gestuurd. Het systeem levert nieuwe compositie-elementen en -restricties (bijvoorbeeld in geluidsmateriaal, timing, dynamiek of andere muzikale parameters), waarbij het de muzikanten vrij staat daar wel of niet op te reageren. Dit zorgt voor een fascinerend scala aan sonische opties; improvisatie en structuur vallen moeiteloos samen in de elektro-akoestische muziek van Shackle.

~DIF staat voor ‘Different Music’ en is een geluidskunstprogramma waarin het Kunstenlab samen met anderen de grenzen tussen beeldende kunst en muziek verkent.

Er zijn eerder drie ~DIF-festivals geweest, in samenwerking met het Burgerweeshuis en WILLIE. De ~DIF-concerten borduren op dat concept voort.

Datum: 8 februari 2015
Tijd: 16:00 - 18:00
Entree: 10 euro
Locatie: Kunstenlab

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda