Skip to Content

DISCOHEN try-out

DISCOHEN voert disco klassiekers uit zoals Leonard Cohen dat zou doen. Deze liedjes gaan meestal over dansen of de fysieke uitingen van de liefde. DISCOHEN zingt niet over dansen. Dat maakt ze -naast een muzikaal- ook een tekstueel eerbetoon aan Leonard Cohen die zelf veelvuldig de lichamelijke liefde bezingt.

Het repertoire bevat bewerkingen van disco diva’s als Donna Summer, Anita Ward en Amanda Lear. Maar ook interpretaties van artiesten die zich als uitstapje aan een disco nummer waagden. Denk daarbij aan Kiss, The Rolling Stones en Rod Steward.

De relaxte sfeer wordt neergezet met typische Leonard Cohen stijlkenmerken zoals de lage stem, achtergrondzangeressen en zijn spaanse gitaar. Daarnaast zijn er muzikale knipogen naar Tom Waits, Nick Cave en Johnny Cash in zijn American Recordings periode te ontdekken.

Voordat DISCOHEN wereldwijd de podia verovert, doen ze eerst nog even een try-out in de intieme setting van mini-podium De Perifeer. Intiem betekent in dit geval ook echt heel weinig plek, dus wees op tijd met kaarten kopen! Ticketverkoop start maandag 28 september.