Skip to Content

Dockhouse festival

De jongens van DDS & Pathfinder slaan ook dit jaar de handen ineen! Op zaterdag 16 juni vindt het derde DOCKHOUSE FESTIVAL plaats op het Havenkwartier in Deventer. Nadat we vorig jaar noodgedwongen naar binnen moesten verkassen (waarvoor nog steeds dank!) gaan we dit jaar weer fijn naar buiten. Het Havenkwartier is bij uitstek de ideale spot; industrieel en aan het water. De gezelligheid en ongein waar beiden organisaties voor staan behoeft geen verdere introductie, de line-up daarentegen wel degelijk…

Niemand minder dan DIMITRI, de voormalige resident van de beruchte en befaamde club The ROXY, komt naar Deventer! Een ware godfather van de complete dancescene in Nederland. Deze man draait al 25 jaar mee en heeft werkelijk alle festivals en clubs over de gehele wereld aangedaan. Van de mainstage van het Detroit Electronic Music Festival tot aan residenties op Ibiza en uiteraard zijn eigen avonden in Amsterdam, waarmee,in de jaren 90, een toon is gezet voor de hedendaagse housecultuur. Het is voor ons een enorme eer deze grootheid te mogen verwelkomen en hij zal deze editie van Dockhouse dan ook komen afsluiten.

Daarnaast komt onze vriend RED D eveneens een DJ-set ten gehore brengen. Deze koning uit België heeft begin dit jaar op DeventerDubSessions bewezen een van de meest sterke DJ’s te zijn op het gebied van house. Al meer dan 20 jaar lang. Hij is de man achter het We Play House label. Met zijn uiterst strakke mixen en diepe wortels in de housemuziek staat Red D garant voor kwaliteit en is hij een ware baas achter de decks.

Tevens kom Ion Ludwig zijn live-set laten horen. Het muzikale brein, woonachtig in Deventer, verrijkt al vele jaren zijn aanstekelijke en diepe sound met tal van invloeden vanuit jazz, klassiek en akoestische instrumenten. Elke track en elke live-set van hem zijn keer op keer meeslepende en hypnotiserende verhaallijnen, ondersteund met een dikke basslijn. Een jongen met een eigen visie op elektronische muziek, die gegarandeerd diepe indruk zal maken.

Vanuit Nijmegen komt een artiest die garant staat voor rauwe en intense houseplaten: Micha Venderbos. Een jongen met een diepe sound die ons in zijn woonplaats al meerdere malen heeft laten genieten van zijn liefde voor underground housemuziek. Micha is een gepassioneerde liefhebber die weet wat voor geluid hij moet brengen in de middag op een festival als Dockhouse.

Naast al deze boekingen van buitenaf spelen natuurlijk onze eigen helden Ferdi Blankena & Sense Unique en Ronnie Baxter hun kwaliteitsplaten. Een prachtige muzikale invulling voor een uiterst vermakelijke dag.

De entree voor dit alles bedraagt slechts 12 euro en uiteraard is er een rijkelijk aanbod aan eten, drinken en vooral donders veel gezelligheid.

Datum: 16 juni 2012
Tijd: 13:00 - 23:00
Entree: 12 euro
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda