Skip to Content

Dockhouse festival

DeventerDubSessions & Pathfinder gaan wederom hand-in-hand bij de organisatie van de tweede editie van het DOCKHOUSE-festival in Deventer. Na alle positieve reacties van vorig jaar zijn ze vol gemotiveerd om dit jaar wederom te gaan knallen.

Op zaterdag 18 juni wordt het Havenkwartier wederom omgedoopt tot een festivalterrein waar de kracht uit het oosten des lands vanaf spat. Dit is de ideale spot voor een dag vol volwassenen vertier, aan het water, met een diversiteit aan house- en technomuziek. Door en vóór liefhebbers georganiseerd, kwaliteit met een dikke knipoog naar ongein en gezelligheid.

De middag wordt ingeluid door Ronnie Baxter. Deze geboren en getogen Deventernaar draait al sinds jaar en dag op (illegale) feesten in en rond Deventer. Met een stijl waarin de melodieuze basslijn de grondslag vormt is hij een ideale opener voor dit jaarlijks terugkerende festival en zal hij iedereen een meer dan warm welkom geven.

Vervolgens komt Camiel Daamen zijn rijzende live-set ten gehore brengen. Met een zeer aanstekelijke variatie in zijn producties tussen house, elektronica en verschillende techno-invloeden gaat Camiel inmiddels al een aantal jaar mee. Releases op verschillende nationale en internationale labels volgden elkaar in sneltreinvaart op en kregen full-support van artiesten als Loco Dice en Brother’s Vibe!

Steven P. heeft vorig jaar, samen met zijn wederhelft Khalil, de DDS stage op Have a Nice Day Festival geniaal afgesloten. Dikke houseklappers, recht vanuit het hart. Naast verschillende releases heeft hij ook de organisatie van een ellenlange rij kwaliteitsfeesten in Rotterdam op zijn naam staan. Hij komt in Deventer laten zien dat hij ook zonder zijn partner in crime een volle lading energie met zijn muziek ten tonele spreidt.

Thomas Laurén kwam 2011 bombastisch binnen zetten met zijn nieuwe album “Exhale Tempus”. Na een jarenlange muzikale reis, waarin Berlijn een grote inspiratiebron is geweest, is deze CD een uiteenzetting van hem als persoon en muzikant. Muziek met emotie, sfeer en melodielijnen tot in het diepst van de toonladder. Vandaar dat Thomas de avond op Dockhouse komt inluiden met live-set.

Vervolgens de taak aan DDS-residency Ferdi Blankena & Sense Unique om hun welbekende vinyl klappers bomvol soulvolle house over het schemerig wordende festivalterrein te blazen. Energie, gebundelde kracht, handen-in-de-lucht, tong-op-grond en rocken met die handel. Na hun excentrieke afsluitende sets in de Merleyn en Het Burgerweeshuis, belooft ook deze thuiswedstrijd een donders groot feest te worden.

Tot slot onze vriend uit Nijmegen met die zachte ‘g’… Roger Gerressen is zonder twijfel een van Neerlands snelst groeiende helden op het producerende en draaiende vlak. Een jongen die al jaren bloedserieus met zijn vak bezig is en wat hem heeft gemaakt tot een ijzer-, ijzersterke DJ. De rust, de skills, zijn krachtige en overtuigende platenkeuze en zijn charisma gaan hem nog heel ver brengen in de wereld die techno heet.

Datum: 18 juni 2011
Tijd: 13:00 - 23:00
Entree: 10 euro
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda