Skip to Content

Docu A Tribe Called Quest (+ DJ Vedi + DJ Danjah)

In samenwerking met Filmhuis de Keizer presenteert WILLIE deze fijne documentaire over A Tribe Called Quest. Eén van de meest baanbrekende groepen in de geschiedenis van de hip-hop. In 8 jaar tijd maakten zij 5 gouden platen en een platina album. De muziek-industrie en fans werden in 1998 opgeschrikt doordat de band plotseling uit elkaar ging.

Michael Rapaport, zelf een groot fan, gaat in 2008 mee op tour met A Tribe Called Quest, wanneer de band in het kader van een reünie een reeks uitverkochte concerten geeft in de Verenigde Staten, tien jaar na de release van hun laatste album.

Tijdens zijn reis met de bandleden (Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad and Jarobi White) legt Rapaport vast hoe moeilijk hun onderlinge relatie is geworden en hoe hun persoonlijke verschillen en conflicten een schaduw werpen op hun creatieve samenwerking. Wanneer groeiende spanningen voor een uitbarsting zorgen tijdens een show in San Francisco, krijgen we inzicht in wat er op het spel staat voor de jeugdvrienden en collega’s en welke creatieve en persoonlijke reis ze als een band hebben afgelegd. Als geboren New Yorker en hiphopliefhebber kan Rapaport intieme, ongecensureerde interviews houden met de bandleden, wat zorgt voor een cinéma vérité-stijl van filmmaken. Hierdoor is hij in staat om een gesprek te beginnen met de leden van A Tribe Called Quest om te zien of er een mogelijkheid bestaat om de oude wonden binnen de band te helen.

Met: A Tribe Called Quest, De La Soul, The Beastie Boys, Busta Rhymes e.a.

Aansluitend maken DJ Vedi (Ere-divisie) en DJ Danjah het hip-hop feestje compleet. Speciaal voor deze avond zal DJ Danjah weer eens zo’n ouderwets vette hip-hop set komen draaien zoals alleen DJ Danjah dat kan! Heb je na het Keizerrijk festival van Burgerweeshuis de dag hiervoor nog niet genoeg hip-hop voor je kiezen gehad? Dat is bij deze dan opgelost.

Datum: 18 mei 2012
Tijd: 17:00 - 20:30
Entree: 5 euro
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda