Skip to Content

Drive-in bioscoop

Heerlijk vanuit de auto een film kijken aan de kade; de autoradio afstemmen op de juiste zender en genieten maar.

De eerste drive in bioscoop in het Havenkwartier staat in het teken van ronkende Amerikaanse V8 motoren. De uit Deventer afkomstige band Drive by Wire speelt na een Engelse tour sinds lange tijd weer eens in hun hometown en wel binnen bij podium Willie. Het optreden gaat vol gas vanaf 21.00 uur met een live video show die meteen de toon zet voor de aansluitende film buiten: Two Lane Blacktop. Een ware cult klassieker in de lijn van Vanishing Point! De film begint rond 22.00 uur en vindt plaats op de kade van de Scheepvaartstraat. Ook met een kleiner formaat auto dan een Amerikaanse slee is iedereen van harte welkom! Het optreden en de film zijn gratis toegankelijk! Lazy Ants verzorgen 3 dagen prachtige augmented reality projecties voor aanvang van de films… nieuwsgierig geworden?

Op zaterdag 23 juni krijgt het geheel een Italiaans sfeertje met de film La Pivellina. De aanwezigheid van Bella Macchina in het Havenkwartier mag dan ook zeker gevierd en gezien worden. De film begint rond 21.45 uur en is ook gratis toegankelijk.

Zondag 24 juni is er bij podium Willie eerst de 21e editie van de ass-crack stage-hack en dit keer met een heel bijzondere junior-editie! Dit bijzondere muziekfestijn start om 15.00 uur. Entree is slechts 5 luttele euro’s. En ook aan eten is gedacht bij Willie! De afsluitende film van het weekend is “De helaasheid der dingen”. De film start wederom rond 21.45 uur.

De Drive in bioscoop vindt plaats op de Scheepvaartstraat. Om te kunnen parkeren op het terrein kan men via de Oostzeestraat naar de parkeerplek richting de achterzijde van het vm. Davo-pand rijden. Uiteraard zijn de films ook te bewonderen zonder auto; een stoel kan zo neergezet worden en aan geluid is ook gedacht; dus een autoradio is geen must.

In mei 2011 won beeldend kunstenaar en organisator Patrick Mangnus de ideeënprijsvraag voor de openbare ruimte van het Havenkwartier. Het idee voor een drive in bioscoop in de openbare ruimte biedt vele mogelijkheden voor zeer diverse doelgroepen! Hopelijk smaakt dit eerste weekend naar meer!

De drive in bioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door: Havenkwartier Deventer, Gemeente Deventer, Podium Willie, Lazy Ants, Beeld en Geluid Deventer en Bella Macchina.

Datum: 22 juni 2012 - 25 juni 2012
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda