Skip to Content

Earth Hour, beleef met ons het donker

Zaterdag 19 maart vieren we Earth Hour in het Havenkwartier. Die avond gaat Deventer op zwart! Doe jij samen met ons het licht uit?

Het evenement vindt plaats op het terrein tussen Fooddock, de Grijze Silo, PIKNIK en de werkplaats van Symphony of Fire. Ook doen al deze organisaties en nog vele anderen mee met dit evenement. Doe jij ook mee?

Vanaf 18.45 uur is er van alles te beleven. Zoals:
– Spectaculaire licht en muziekshow van Symphony of Fire
– Schminken met glow in the dark
– Expositie van licht-donker foto’s van kinderen uit Deventer
– Sport en spel in het donker zoals tafeltennissen met glow in the dark balletjes, voetballen etc.
– Dineren in het donker bij Fooddock
– Buitenbar PIKNIK
– “Deventer by night”: bekijk op interactieve schermen hoe jouw straat, buurt of stad er in de avonduren uitziet. Waar is er een teveel aan licht en wat is het verschil tussen oude lampen en ledverlichting
– Tal van andere activiteiten
En.. om half negen wordt het licht op het terrein en van de grote graansilo gezamenlijk uitgedaan. Hoe? Dat moet je zelf beleven!
Houd de Facebookpagina (www.facebook.com/earthhourdeventer) en de website (www.jijenoverijssel.nl) in de gaten.

Voorafgaand aan het event organiseren we, in samenspel met diverse verenigingen en organisaties, een aantal activiteiten in het donker die normaal gesproken in het licht plaats vinden, zoals sporten in het donker, eten in het donker, knutselen in het donker enz. Kinderwerk doet onder meer mee met Potje van Otje en de huiswerkgroep van Keizerslanden. Het Borgelerbad gaat zwemmen in het donker organiseren en er komt een workshop glow in the dark yoga en klankschalenconcert in het donker. Vind je het leuk om zelf ook iets te doen – bijvoorbeeld met de buren eten bij kaarslicht – laat het ons dan weten via de Facebookpagina www.facebook.com/earthhourdeventer.

Samen met ons organiseert de Provincie ook een fotowedstrijd via www.jijenoverijssel.nl met als thema lichtvervuiling. Hieraan kan iedereen uit Overijssel meedoen. De foto moet wel in Overijssel gemaakt worden. De hoofdprijs is een overnachting in de sterrenkubus in Lattrop.

Ga gratis op stap met een professionele fotograaf!
Voor het fotoproject in Deventer zoeken we nog kinderen die mee willen doen aan een van de fotografieworkshops. Kijk op de Facebookpagina voor de data en meld je aan (en win)!