Skip to Content

Eéndagsexpo: Cuzina, Viorica Cernica

Opening van ééndagsexpositie met twee kunstenaars uit Bukarest, Roemenië.
Cuzina: ‘Pink Thoughts’ (installatie)
Viorica Cernica: ‘Layers’ (schilderijen)

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze eenmalige kans!

Cuzina:
“Cuzina’s schilderijen laten ons een wereld zien waarin intieme schoonheid wordt gemaakt door de hedendaagse cultuur. Zij creëert ruimtes vol stedelijke dromen en gedichten in latex. Dit zijn vooral persoonlijke plaatsen waarbij haar voorkeur voor sommige aspecten van de popcultuur duidelijk terug te vinden is. Door orde te scheppen in de beeldelementen komt er een onderhuidse spanning in haar werk. De dromen worden hierdoor als het ware aanschouwd als door een vergrootglas. Echter op hetzelfde ogenblik doemen ook de cliches, slogans en kleurrijke motieven op. Haar relatie naar de low street culture en graffitti worden hierin duidelijk zichtbaar. Haar werk is door de zinderende combinatie van verschillende media eigentijds en hebben een vintage candy look. De combinatie tussen de suikerzoete kleuren, beladen stencils, slogans en de rigide orde trekken de toeschouwer aan, maar stoten deze gelijk weer af. De toeschouwer wordt in onbalans gebracht. Het leven heeft in haar werk een fantastische lichtvoetigheid en snelheid; net als zijzelf.”
Denise Radulescu

Viorica Cernica:
In de kunst van de afgelopen eeuw is al veel gesproken over de vermeende dood van de schilderkunst en de reden waarom een kunstenaar vandaag de dag nog zou schilderen op doek.
Na veel experimenteren met diverse media en technieken, is Viorica er achter gekomen dat de echte uitdaging ligt in het verpersoonlijken van traditionele methodes en het uiten van haar eigen persoonlijke beleving hierdoor. Zij brengt fragmentarische stukjes leven, sferen, secondes en persoonlijke visies samen in een nieuw gevoel in een werk dat een nieuw bestaan in zich draagt en op zich zelf kan leven. Het shock element wordt vermeden door alles op te bouwen in lagen. Hierdoor worden toeschouwers gedwongen tussen de lijnen door te lezen en te kijken naar wat er zich onder de oppervlakte bevindt. Zij beschouwt dit als een oefening voor iedereen die omgeven wordt door beelden van perfectie.

Datum: 14 mei 2008
Tijd: 18:00 - 22:30
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda