Skip to Content

Eindeloos Festival & Instruments Make Play

Kunstenlab organiseert een bijzonder optreden tussen de kunstwerken in de tentoonstelling ‘Instruments Make Play’.

Eén van de exposanten, Ole Nieling, speelt op ‘Olme’. ‘Olme’ is een reeks geluidsapparaten waarin hoogwaardige analoge synthesizerelementen verbonden zijn met kindvriendelijke bedieningsknoppen. Daardoor komt muziek maken los te staan van technische en theoretische kennis. Ole raakte geïnspireerd door de nieuwsgierigheid en inventiviteit van jonge kinderen, maar de grote, kleurrijke knoppen en schuifknoppen moedigen eigenlijk bijna iedereen aan om te gaan ontdekken.

Speciaal voor ‘Eindeloos’ werkt Ole Nieling dit keer met Deventer drummer Vincent Nijhof. Zij maken samen 2 korte stukken waarin 2 werelden samen komen: die van de experimentele modulaire muziek en van de meer traditionele akoestische drums, die de roots heeft in de rock.

Ole Nieling vertelt tussen beide stukken over het door hem gebouwde instrument. Na afloop kunnen bezoekers ook zelf spelen op ‘Olme’. En natuurlijk de overige instrumenten in de tentoonstelling bekijken en beluisteren.

Programma
19.30 uur inloop met koffie/thee
20. 00 uur start optreden
20.45 uur afsluiting met drankje en rondkijken in tentoonstelling

Ook in het kader van Eindeloos & Instruments Make Play:
Ole Nieling geeft op woensdag 27 december tijdens het Eindeloos Festival in filmhuis De Keizer een inleiding op de film ‘Sound of Noise’. Hij vertelt onder meer over Harry Partch. Sound of Noise is een originele komedie vol ritmische grappen en grollen én een muzikale en swingende politiefilm én love story.

Datum: 28 december 2017
Tijd: 19:30
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda