Skip to Content

Familievoorstelling Dick Bos

Het theatergezelschap Beumer & Drost trapt de landelijke en Vlaamse tournee van de familievoorstelling Dick Bos af in Deventer. Een kleine week lang, van 7 t/m 11 september is Dick Bos te zien – op locatie – in het Havenkwartier aan de Olafstraat 5 (gelegen naast Bounz en Pontmeyer en tegenover Burnside).

Dick Bos is een filmische theatervoorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder over één van Nederlands meest bekende striphelden. De charmante polderdetective werd in de jaren veertig tot leven gewekt door zijn tekenaar Alfred Mazure (1914-1974). In Dick Bos verandert cartoon in film, film in tekening en tekening in werkelijkheid.

Peter Drost speelt de dubbelhoofdrol; de tobberige tekenaar, in het theaterstuk Norbert Terschure, die op zijn zolderkamer voortdurend Dick Bos-strips moet produceren. En de knappe, maar gladde held die overal mee weg komt. In de voorstelling wordt de acteur omringd door film- en stripbeelden. Zodra de tekenaar aan zijn werktafel zit, komt het achterdoek tot leven. Als Dick Bos zich tegen zijn tekenaar keert, besluit hij zich van hem te ontdoen. Dick laat zich echter niet zomaar uitgommen. Een nietsontziende jacht van de cartoonist op zijn held begint.

Vóór of na de voorstelling krijgt het publiek de gelegenheid met een drankje en hapje een kleine expositie over Dick Bos te bekijken. Originele tekeningen, stripboekjes, filmmateriaal en informatie over Alfred Mazure worden in een ruimte naast de ‘theaterzaal’ tentoongesteld.

De kaartverkoop voor Dick Bos vindt plaats via de website van Beumer & Drost. Naast vier vrije voorstellingen speelt Beumer & Drost Dick Bos ook voor scholen. Bovendien is er een speciale seniorenvoorstelling gepland op de woensdagmiddag. Veel ouderen kennen de strip nog van vroeger die gedurende de oorlogstijd verboden werd door de Duitse bezetter en later door de Nederlandse overheid. De strip zou misdadigheid onder de jeugd bevorderen en leiden tot leesluiheid. In de jaren zestig verschenen 25 nieuwe strips (op broekzakformaat) die razend populair werden.

Eerder bracht Beumer & Drost Erik of het klein insectenboek in de openlucht in de uiterwaarden, Brandweermannen in de brandweerkazerne en Padvinders op het landgoed van De Haere.

Tekst en spel: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Trailer: https://youtu.be/wIwIjW3eXqE
Kaarten en speellijst: www.beumerendrost.nl

Datum: 7 september 2016 - 11 september 2016
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: Jeugd t/m 18 jaar: euro 10, Volwassenen euro 14 (bestel tickets)
Locatie: Havenkwartier
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda