Skip to Content

Femke Teussink & Stekkerdoos Fietst

Twee bijzondere concerten op de woensdagavond die echt helemaal niets met elkaar te maken hebben (of misschien toch wel). Stekkerdoos fietst van Utrecht naar Deventer en produceert onderweg een optreden. Femke Teussink zingt Rutger Kopland.

Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel) onderzoekt de grenzeloosheid van muziek, theater, personages, fictie en realiteit. Dat doet ze met dromerige ruis, field recordings, live zang en samples. In haar project ‘Stekkerdoos Fietst’ reist Jessie met de fiets van plaats naar plaats, elke dag zo’n 75 kilometer, om ’s avonds, steeds weer in een andere stad, live voor een publiek een unieke compositie vorm te geven met onderweg opgenomen geluiden, teksten en het geluid van haar fiets (via een contactmicrofoon). Deze woensdag fietst ze van Utrecht naar Deventer.

Femke Teussink maakt prachtig werk als fotograaf, maar werkte daarnaast het afgelopen jaar achter gesloten deuren aan een serie liedjes op basis van gedichten van Rutger Kopland. Omdat de fotostudio van Femke letterlijk om de hoek ligt, was meneer De Perifeer himself in de gelukkige omstandigheid uitgenodigd te worden als klankbord en deze serie langzaam te horen groeien. Krachtige gedichten van Kopland in breekbare liedjes gegoten. In De Perifeer zal Femke ze voor het eerst laten horen aan jullie. Primeur!

Datum: 17 mei 2017
Deur open: 20:00 uur
Tijd: 20:30
Entree: 5 euro (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda