Skip to Content

Festival Havenwerk

In samenwerking met verschillende landelijke partners heeft het Theaterschip voor Festival Havenwerk, op 14 en 15 juni in het Havenkwartier te Deventer, een mix van theater, dans en muziek geprogrammeerd. Dit jaar, alweer de zesde editie, nemen theater en dans een prominente plek in op het festival. De muziek is echter niet verdwenen. Met enkele top singer-songwriters heeft muziek ook in 2014 een volwaardige plek.

Theater
Uit het buitenland komen de jongerentheatergroepen Lyric Young Company (Londen) en Larf (Gent). ArtEZ komt met een theaterproductie van studenten theaterdocent en met een dansproductie van de dansopleiding.

Deze editie is de zondag een echte familiedag met meerdere voorstellingen die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten. Zo zal Theatergroep Gnaffel uit Zwolle in samenwerking met Draadloos, een collectief van theaterstudenten, een voorstelling brengen die geschikt is voor 4+. De Astronauten komen met de Verwendoos naar Havenwerk. Theatergroep Suburbia uit Almere komt met haar jongerenafdeling subSuburbia.

In totaal zijn er twaalf theatervoorstellingen en tal van presentaties geprogrammeerd tijdens het
festival.

Hiphop Dance Battle en Bootcamp
Op zaterdag staat onder andere de eerder genoemde dansvoorstelling van ArtEZ en op zondag Holland Dance/Dance Date geprogrammeerd.

Dit jaar wordt samengewerkt met Seasonal Bootcamp. Zij organiseren een Bootcamp voor hiphopdansers vanaf 12 jaar die minimaal twee jaar ervaring hebben. Het weekendprogramma bestaat uit masterclasses, workshops, gastsprekers, lezingen, foundation, groove en battles, ingevuld door (inter)nationale bekende dansers. Deelname aan de Bootcamp kost € 75,00. Dit is inclusief overnachting, eten en drinken. Aan de Bootcamp kunnen 30 deelnemers meedoen.

Op de zaterdagavond zal, eveneens in samenwerking met Seasonal Bootcamp, een Hiphop Dance Battle plaats vinden. Dansers uit heel Europa kunnen hun talent tonen op een dansvloer van vier bij vier meter terwijl het publiek rondom de dansarena staat en zit. Het Etty Hillesum Lyceum Orkest zal een deel van de Dance Battles live begeleiden. Inschrijven voor deelname aan de Dance Battle kan alleen aan de kassa. Er zijn negentig plekken beschikbaar.

Muziek
Het muziekprogramma komt dit jaar mede tot stand door de samenwerking met het Deventer Songwriters Gilde. Op zaterdag staat onder andere geprogrammeerd Sofia Dragt. Deze winnares van de Grote Prijs van Nederland zal naast een eigen optreden ook enkele nummers samen met het Etty Hillesum Lyceum Orkest spelen. Op zondag staan onder andere geprogrammeerd Stefany June en Eveline Vroonland. Tevens is het succesvolle DJ’s te Water weer onderdeel van het festival. Varend op een pontje kan publiek genieten van muziek.

Kunstbende
Na een jaar afwezigheid is er weer een podium voor Kunstbende waarop finalisten hun talenten tonen. Tot slot organiseert het festival in samenwerking met het Netwerk Jeugdtheaterscholen voor de derde keer de landelijke jeugdtheaterscholenwedstrijd Regatta, een wedstrijd waarin zes jeugdtheaterscholen strijden voor verschillende jury- en publieksprijzen.

Weekendarrangement
CKV-scholen, dans- en theaterscholen en kunstvakonderwijs-studenten zijn uitgenodigd om beide dagen bezoeker te zijn van Festival Havenwerk. Inmiddels hebben zich al meerdere scholen aangemeld. Zij zullen van zaterdag op zondag overnachten op de festivalcamping.

Toegangsprijzen
Zaterdag 14 juni van 12.30 uur tot 24.00 uur en zondag 15 juni van 12.00 uur tot 18.30 uur vindt het festival plaats in het Havenkwartier te Deventer. Op zaterdag voor € 10,00 en op zondag voor € 7,50. Een passe-partout kost € 15,00. Jongeren met een CJP- of HBO-pas krijgen € 2,00 korting.

Kinderen tot 4 jaar mogen, onder begeleiding van een volwassene, gratis naar binnen. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa.

Meer info
Meer informatie over de programmering, deelname aan activiteiten, het weekendarrangement of de organisatie van Festival Havenwerk is te vinden op www.festivalhavenwerk.nl. En volg via Twitter @FestivalHW / #fhw14 of Facebook /festivalhavenwerk.

Datum: 14 juni 2014 - 16 juni 2014
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: Op zaterdag voor € 10,00 en op zondag voor € 7,50. Een passe-partout kost € 15,00.
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda