Skip to Content

Festival Havenwerk 2012

Deze zomer organiseert het Theaterschip in samenwerking met poppodium het Burgerweeshuis voor de vijfde keer Festival Havenwerk. Op 31 mei en 1, 2 en 3 juni 2012 vindt dit festival plaats in het Havenkwartier te Deventer.

Vier dagen lang Muziek, Theater, Dans, Kunst+Techniek en, nieuw dit jaar, Circus. Op de donderdag en vrijdag zullen 2400 leerlingen uit (Oost) Nederland workshops volgens op het festivalterrein. Op zaterdag en zondag zullen meer dan 1400 talenten uit heel Nederland en daarbuiten meer dan 85 verschillende optredens verzorgen. Ook dit jaar is het Havenkwartier in Deventer weer de plek voor het Talentenfestival van Nederland.

Met een onderscheidende programmering uit alle windstreken van Nederland wordt hoogstaande programmering afgewisseld met de beginnende jonge amateur. Het festival is geschikt voor alle leeftijden. In 2011 trok het festival in 4 dagen bijna 8000 bezoekers en deelnemers.

Enkele hoogte punten uit de 2012 programmering zullen zijn:

Muziek
Het muziekprogramma dat door het Burgerweeshuis wordt geprogrammeerd bestaat uit vele regionale en provinciale bands. Op het hoofdpodium staan dit jaar op zaterdag en zondag echter ook bands uit de lijst van 3FM Serious Talent waaronder Chef Special en Palio Superspeed Donkey. Daarnaast is er een muziekprogramma van Artez conservatorium studenten en een concert van het NJO.

Theater
Het theaterprogramma kent dit jaar onder andere de theatergroepen de Noorderlingen, Theatergroep Dox, het Jeugdtheaterhuis en uit Vlaanderen de Kopergietery.

Dans
Het dansprogramma kent onder andere de topvoorstelling Dance Date van Holland Dance en een hip hop voorstelling van het vermaarde Solid Ground Movement.

Naast bovenstaande toptalenten zijn er tientallen presentaties van theater en dansgroepen uit (Oost) Nederland en organiseert het festival in samenwerking met het Netwerkjeugdtheaterscholen voor het eerst de landelijke jeugdtheaterscholenwedstrijd Regatta.

Zaterdag 2 juni van 13.00u. tot 1.00u. en zondag 3 juni van 12.00u. tot 18.00u. Op zaterdag kost een dagkaart 6 euro en op en op zondag 3 euro. Een Passe Partout is voor 7,50 euro te koop via www.burgerweeshuis.nl (met cjp 5,50 euro) festivalterrein gaat half uur voor aanvang open.

Datum: 31 mei 2012 - 4 juni 2012
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 7,50
Locatie: Havenkwartier
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda