Skip to Content

Festival Havenwerk 2013

Deze zomer organiseert het Theaterschip in samenwerking met poppodium het Burgerweeshuis voor de zesde keer Festival Havenwerk. Van 30 mei tot en met 2 juni 2013 vindt dit festival plaats in het Havenkwartier te Deventer.

Vier dagen lang is er voor jong en oud een groot aanbod aan muziek, theater en dans. Op de donderdag en vrijdag zullen 2000 leerlingen uit (Oost-) Nederland workshops volgens op het festivalterrein. Op zaterdag en zondag zullen meer dan 1400 talenten uit heel Nederland én daarbuiten meer dan 110 verschillende optredens verzorgen.

Ook dit jaar is het Havenkwartier in Deventer weer de plek voor het Talentenfestival van Nederland. Op 1 juni zal het Huis voor de Amateurkunst haar deuren openen waarmee het Havenkwartier een vaste speellocatie rijker is.

Met een onderscheidende programmering uit alle windstreken van Nederland wordt hoogstaande programmering afgewisseld met de beginnende, jonge amateur. De programmering wordt versterkt door enkele optredens uit België, Duitsland en zelfs Finland. Het festival is geschikt voor alle leeftijden. In 2012 trok het festival in 4 dagen bijna 8.000 bezoekers en deelnemers.

Enkele hoogtepunten uit de programmering van festival Havenwerk 2013 zullen zijn:

Muziek
Het muziekprogramma dat door het Burgerweeshuis is samengesteld, bestaat uit vele regionale en provinciale bands. Op het hoofdpodium staan dit jaar op zaterdag onder andere Kensington, Mister & Mississippi en Satelite Stories (Finland). Op zondag staat op het hoofdpodium onder meer het Nederlands Jongeren Jazz Orkest onder leiding van Eric Vloeimans. De absolute muzikale trekker op zondag is singer-songwriter Nielson.

Theater
Het theaterprogramma heeft onder andere de volgende producties staan: “Je Kan De Heuvels Zien” door 8 jeugdtheaterscholen uit Nederland in opdracht van NV Verse Bekken, “Let The Reason Be Love” van het prijswinnende Theatergroep Dox en “Billy the Kid” van ’n Meeuw. Daarnaast staan groepen als Theater im Fluss (Kleve), De Noorderlingen, The Young Ones en Larf (Gent) geprogrammeerd.

Dans
Het dansprogramma bestaat onder andere uit topvoorstellingen van Solid Ground Movement (hiphop) en Delft Moves. Dit programma wordt aangevuld met meer dan 10 kleinere voorstellingen uit de wijde regio.

Naast bovenstaande toptalenten zijn er tientallen presentaties van theater- en dansgroepen uit Nederland en organiseert het festival in samenwerking met het Netwerk Jeugdtheaterscholen voor de tweede keer de landelijke jeugdtheaterscholenwedstrijd REGATTA (een wedstrijd waarin 7 jeugdtheaterscholen strijden voor verschillende prijzen).

Voor het hele programma verwijzen we u graag naar de website: www.festivalhavenwerk.nl.

Zaterdag 1 juni van 13.00 uur tot 24.00 uur en zondag 2 juni van 13.00 uur tot 18.30 uur vindt het festival plaats in het Havenkwartier van Deventer. Het festivalterrein is vanaf 12.30 uur geopend.

 

Datum: 30 mei 2013 - 3 juni 2013
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 10 euro
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda