Skip to Content

Festival Havenwerk 2015

Op 30 en 31 mei 2015 wordt voor de 7e keer Festival Havenwerk georganiseerd in het Havenkwartier van Deventer door het Theaterschip. Het festival is een ware ontdekkingstocht voor deelnemer en bezoeker. Uitwisseling van kennis, beleving en ervaringen tussen jongeren, nieuwe makers, publiek en professionals staat centraal. Uniek zowel voor Overijssel, Nederland als Europa.

In 2015 wordt 20 jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen gevierd onder de noemer Beste Buren. Tijdens Havenwerk zijn daarom 5 Vlaamse producties te zien. Geprogrammeerd zijn o.a. Fabuleus, met de Nederlandse première van de Metsiers naar het boek van Hugo Claus, Jeugdtheaterhuis Larf en Boris.

Naast het Vlaamse programma zijn er meer dan 85 optredens gepland in het Havenkwartier van Deventer. Het festival kent een uitgebreide theaterprogrammering, meerdere dansproducties en een bijzonder singer-songwriter programma. Zo zijn er theater- en dansproducties te zien van o.a. Sonnevanck, ArtEZ, de Noorderlingen, Boys Action, Come Correct en The Young Ones. Tevens zal het Amsterdamse triphop duo Lady Dandelion op Festival Havenwerk staan met haar zeer muzikale theaterproductie genaamd Funabulism. Funabulism gaat over het balanceren tussen onmetelijke liefde en allesverzengende pijn die de liefde met zich mee kan brengen.

Het singer-songwriter podium wordt dit jaar onder andere gevuld door Stef Classens, afgelopen jaar winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, Aafke Romeijn, Rood Blufband en Lieve Bertha. Zowel op zaterdag als zondag zullen de in totaal 16 singer-songwriters naast een optreden op het hoofdpodium een intiem concertgeven in de Dwergtent.

Toegang tot het festivalterrein is op zaterdag €3,- en op zondag €2,- per persoon. Voor de meeste theater- en dansproducties, DJ’s te Water en presentaties moeten losse tickets worden gekocht. Deze zijn uitsluitend te krijgen bij de ticketverkoop. De prijzen variëren van €1,- tot €3,-. Voor het singer-songwriter programma, de voorstellingen in de buitenlucht en het Caféminar hoeven geen tickets te worden gehaald.

Zaterdag 30 mei, van 12.30 tot 00.00 uur
Zondag 31 mei van 12.00 tot 18.30 uur

Datum: 30 mei 2015 - 1 juni 2015
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 3 euro
Locatie: Havenkwartier
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda