Skip to Content

Festival Klassiek met een Twist

Klassieke muziek, maar dan net even anders, dat is de opzet van het festival. ‘Klassiek met een Twist’ vindt plaats op zaterdag 10 september in het Havenkwartier. Een gratis toegankelijk, laagdrempelig festival met kleine klassieke soundbites, voorstellingen met een pracht van een finale: een slotconcert door Peter Beets en de zusjes Rosanne en Julia Philippens. Het wordt een spannende ontmoeting tussen stijlen, nationaliteiten en persoonlijkheden. Een programma dat aanvoelt als een jamsessie, van Bil Evans tot Bach.
En verder : het Gelders Contrabas Ensemble, Perzische klassieke muziek en zang, Deventer tenor (en huisarts) René Slot, open repetitie van het Deventer Symfonisch Orkest en het Claxo Duet, Spaans klarinet en saxofoonduo, waarbij de klarinettiste zich ontpopt als flamenco danseres.

Met dit festival willen we mensen die niet zo vertrouwd zijn met klassieke muziek enthousiast maken. De doorgewinterde klassiek liefhebbers willen we verrassen door het bekende los te laten. De concerten en voorstellingen vinden plaats op diverse locaties in het Havenkwartier waaronder Huis van de Amateurkunst, Loods570, Fooddock, DOK H20 en het Kunstenlab.

En… het wordt genieten voor het hele gezin, want ook voor kinderen (8+) is er een speciaal programma. Het sprookje ‘De Uilenpriesteres van Orplid’ van de bekende Mezzosopraan Christianne Stotijn wordt in een klassieke setting uitgevoerd. En voor de jongere kinderen: kennismaken met muziek!

We starten ‘Klassiek met een Twist’ met het eerste officiële optreden van het Valse Notenkoor, zingen kunnen ze niet maar de passie er wel.

‘Klassiek met een Twist’ is een initiatief van de werkgroep Klassieke Muziek Deventer, een unieke samenwerking tussen alle organisaties die klassieke muziek programmeren Stichting Musora, Stichting Kamermuziek Deventer, Stichting Zaterdagmiddagconcerten, Deventer Schouwburg, de School van Frieswijk, Muziekkring Bathmen en Bureau Kunstcircuit. Houd de website in de gaten. www.klassiekemuziekdeventer.nl

Datum: 10 september 2016
Deur open: 14.00 uur uur
Tijd: 15:00 - 20:30
Entree: vrije gift
Locatie: Havenkwartier
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda