Skip to Content

Filip en ik Festival

De kunstenaars Filip Jonker en Ekaterina Mitichkina gaan samen het experiment aan in de tentoonstellingsruimte van het vm. Davo pand in het Havenkwartier. Er wordt groots uitgepakt met een minifestival en nieuw werk van enorm formaat!

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 15 januari door Arno Kramer (beeldend kunstenaar, curator en oud-docent AKI Enschede) om 20.00 uur.

Vanaf 21.00 uur zijn er ook nog twee gratis optredens ter ere van het ‘Filip en ik’ festival.

De imposante tentoonstellingsruimte van het Havenkwartier wordt door Filip en Ekaterina omgetoverd tot een heus festivalterrein. Het gesammtkunstwerk wordt ter plekke gerealiseerd en de plannen zijn groots; zelfs spectaculair! Wat verwachten de mensen bij een festivalterrein?

Trailers, vrachtwagens, voedselkraampjes, plezier, drank, tenten, bier, muziek, oordopjes, lege plastic bekers, struikelen over scheerlijnen, gps op het campingterrein, regenponcho’s…en uiteraard: de dixies! En ook al voelt het buiten aan als 15 graden onder nul; dit festival zit er warmpjes bij, binnen in het vm. Davo!

De grootse opzet en plannen komen niet uit de lucht vallen; zowel Ekaterina als Filip zijn veelzijdige kunstenaars en beperken zich niet slechts tot 1 medium. Filip heeft onlangs nog de pitch gewonnen bij het project “ Ongezouten” en won daarmee een prijs van € 30 000,- om samen met het bedrijfsleven een boot te maken van gecoat honingraatkarton die echt kan varen! Ekaterina Mitichkina woont en werkt in Berlijn en neemt deel aan diverse tentoonstellingen in binnen – en buitenland. Haar werk was bijvoorbeeld ook vertegenwoordigd op de Biennale van Twente.

Beide kunstenaars kennen elkaar van de AKI, maar zijn nooit eerder een samenwerkingsverband als dit aangegaan.

De entree voor tentoonstelling en het openingsfestival zijn gratis.

De tentoonstelling is verder te bezichtigen op: zaterdag en zondag 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari 2010 van 13.00 – 17.00 uur

Datum: 16 januari 2010 - 1 februari 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda