Skip to Content

Food for Thought

Groepstentoonstelling in Kunstenlab met installaties, video’s en schilderijen rond het thema voedsel.

Peter Zwaan, Jan van IJken, Jet Nijkamp, Dinanda Luttikhedde, Sane van der Horst, Jennifer Wijnbergen, John Sikking, Über den Tellerrand (Anke Sentker en JudithHofmann), Hannes Nienhüser, Wouter Kops, Peter Hekkert, Maaike Folmer, Marianne Peijnenburg en Superhallo (Martijn Jansen en Selina Houwing).

Voedsel is dubieus; de laatste tijd wordt er veel gediscussieerd over biologisch vs. gen-gemodificeerde etenswaren. Wat is gezonder en kan een oplettende consument nog wel een bewuste keuze maken in de supermarkt?
De afstand van veel producten, zoals de consument ze in de schappen vindt, tot hun oorspronkelijke vorm is enorm groot. Weet de consument nog wel iets af van de oorsprong.

Er zijn nieuwe trends: pop-up restaurants die koken met producten die over de houdbaarheidsdatum zijn, maar die nog goed gebruikt kunnen worden. Het ‘roven’ van voedsel dat wordt weggegooid uit containers bij supermarkten bestaat al langer. In tegenstelling tot andere landen, is hier een voedseloverschot en zijn we (misschien) doorgeschoten in het enorme aanbod.

Actueel is nu bijvoorbeeld de groente- en fruitboycot van Nederlandse telers door Rusland. Ondanks, of misschien dankzij de kiloknallers, Donald Duck worst, de flexitariërs, wordt de roep om een tegencultuur van bewustwording, bewustmaking en het maken van bewuste keuzes steeds luider. Duurzaamheid wordt een kernbegrip en op verschillende niveaus reeds tot stand gebracht.

De tentoonstelling in het Kunstenlab gaat over de dubieuze waarde van voedsel; elk werk vertegenwoordigt een (onder)deel van de discutabele waarde van voedsel.

Meer informatie op de website van Kunstenlab.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13:00-18:00 uur

Datum: 1 november 2014 - 5 januari 2015
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda