Skip to Content

Gerri Jäger (solo)

Primeur! Gerri Jäger (o.a. Knalpot, Rooie Waas) ontwikkelde een nieuwe set voor zijn eerste internationale solo tournee door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Vanavond zal hij die in De Perifeer voor het eerst presenteren.

De van oorsprong Oostenrijkse drummer dompelde zich na zijn conservatoriumstudies in Innsbrück en Amsterdam onder in de experimentele muziek en combineert zijn drums met apparatuur die je eerder bij een gitarist zou verwachten. Verwacht semi-gestructureerde improv en gecomponeerde elementen met behulp van drums, electronics, vintage Yamaha-keyboard en drumsynthesizers.

Op dit moment speelt hij oa. in de bands Knalpot, Naked Wolf, STUG en het Gerri Jäger Double Duo. De indrukwekkende lijst met samenwerkingen is eindeloos… Gerri speelde oa. samen met Eirikur Olaffsson (Mum, Sigur Ros), Ingebrigt Haker Flaten (The Thing), Colin Stetson (Bon Iver), Shahzad Ismaily (Tom Waits, Bonny Prince Billy), Fred Frith (Brian Eno), Frans Petter Eldh (Jameszoo) en Amsterdamse grootheden als Wolter Wierbos, Han Bennink, Ab Baars, Michael Moore, Terrie Ex, Jasper Stadhouders en Kaja Draksler.

Volgens muziekjournalist Peter Bruyn is Gerri Jäger op dit moment waarschijnlijk de meest innovatieve muzikant die we in Nederland hebben. In De Perifeer zijn we wel het een en ander gewend, maar het zou niet verbazen als hij gelijk heeft. Kom kijken dan!

Datum: 19 april 2019
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 20:00
Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda