Skip to Content

Groepstentoonstelling Time Shift

Time Shift is een tentoonstelling waarbij kunstenaars stilstaan bij de fenomenen van tijd, versnelling en verstilling. De kunstenaars overdenken en verbeelden deze bewegingen door ook de ‘keerzijde’ van vooruitgang en versnelling te tonen: verstilling.

In de tentoonstelling is werk te zien van Noortje HaegensJan RosWouter Venema en David Scheidler met in de podiumruimte een installatie van Teodora Ionescu. Daarnaast is een compilatie van eenminuutfilms onder de titel Faster or Slower, samengesteld door Cinema Zuid uit Amsterdam te zien. Dit zijn films van 23 kunstenaars aangevuld met historisch filmmateriaal wat eveneens over versnelling en vertraging gaat. Tenslotte is er een selectie van foto- en filmfragmenten te zien uit het stadsarchief van Deventer. Ook in dit historisch materiaal komen begrippen als beweging, verplaatsing en verstilling aan de orde.

Opening

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 22 november om 16.00 uur met een geluidsperformance, over verdichting in tijd en geluid, van Jeroen Diepenmaat en Teodora Ionescu.

Educatief project Time Shift

Kunstenlab heeft bij de tentoonstelling een educatief project ontwikkelt voor leerlingen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs. Tijd en beweging staan in dit project centraal. Lees meer…

TIP

Voorafgaand aan de opening van Time Shift kun je om 15.00 uur in hetzelfde gebouw in De Perifeer genieten van de 42ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH), gepresenteerd door platenlabel Esc.rec. Instrumentbouwer en muzikant Eli Gras (Barcelona) sluit haar artist-in-residence periode in De Perifeer af met een concert. Een deel van het instrumentarium wat zij tijdens haar verblijf heeft ontwikkeld zal hier te horen zijn. Lees meer…

Datum: 14 november 2015 - 3 januari 2016
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda