Skip to Content

Groepstentoontstelling In Excelsis

Groepstentoonstelling met installaties van Jean-Michel Crapanzano, Ramazan Barlas en De Vrienden van Job: Rinke Nijburg en Wout Herfkens.

De mens is van nature op zoek naar betekenisgeving en zingeving. Met het wegvallen van de grote mythes en de ontkerkelijking van de westerse maatschappij is er een leemte ontstaan. Neemt het festival deze plek misschien in en zijn de festivalterreinen daarmee de nieuwe kathedralen? Jean-Michel Crapanzano, Ramazan Barlas en De Vrienden van Job reageren met hun werk op dit thema. De tentoonstelling wordt zondag 20 november om 16.00 uur feestelijk geopend.

In de huidige maatschappij is een goede vergelijking te maken tussen festivals, festivalbeleving, religie en het samenkomen in een kerk. Zowel het festival(terrein) als de kerk(dienst) zijn in tijd en fysieke ruimte afgebakend en de bezoekers komen voor een collectieve beleving. De tentoonstelling In Excelsis legt de link tussen religieuze vervoering met de extase die festivalbezoekers verwachten en tijdelijk wordt geboden. In de geest van ‘In Excelsis Deo’ wordt de festivalbezoeker opgetild uit zijn of haar dagelijkse sleur. God is een dj en het publiek spreekt in tongen als de artiest op het podium daarom vraagt. Het publiek ‘stijgt’ tijdelijk op naar grote hoogtes met de armen ten hemel geheven.

Datum: 12 november 2016 - 8 januari 2017
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda