Skip to Content

Havenconcert

Nieuwe klassieke concertreeks 1e zondag van de maand in Havenkwartier Deventer!

Naast de zomerse buitenconcerten nu ook een reeks kleinere klassieke concerten. Alles draait om muzikaal jong talent. Van solo-optreden tot kwartet: dynamisch en meeslepend.

De concerten worden gegeven op een vast tijdstip: eerste zondag van de maand om 16.00 uur in DokH2o. Op 5 februari 2012 zorgt accordeonduo TOEAC voor de aftrap. Pieternel Berkers en Renée Bekkers vormen al bijna hun hele leven een onafscheidelijk muzikaal duo. Ze groeiden op in Brabant en studeren nu als duo in Kopenhagen.

Het accordeon is volgens Pieternel en Renée een instrument van het nu en de toekomst. Zij werken daarom graag samen met verschillende componisten, tekstschrijvers, choreografen en dansers. TOEAC behaalde al diverse prijzen op internationale concoursen en gaf concerten over de hele wereld o.a. Indonesië, West-Europa, Kroatië, China, Zuid-Afrika, Canada en natuurlijk in eigen land. Ook spelen ze regelmatig op festivals in Nederland en over de grens. Op 5 februari is hun optreden onderdeel van het festival ‘Het Accordeon’ in Deventer.

De concerten hebben een theatraal karakter. Na dit concert zal voor de bezoeker een accordeon nooit meer hetzelfde betekenen. Voor meer informatie en kaarten: wwwhavenconcert.nl

Kinderoppas om de hoek! In Lo0ds570 Scheepvaartstraat 11, 7411 MB Deventer wordt er tijdens het concert een film gedraaid voor de kids en is er oppas aanwezig. Bezoekers kunnen na afloop mee-eten. Er staat een eenvoudige, maar lekkere maaltijd klaar. Op 5 februari zijn dat pastaschotels. Bijdrage € 10,00 per persoon (via kaartverkoop).

De volgende concerten zijn gepland:
4-mrt Remy van Kesteren, 1-apr Lisanne Soeterbroek met Douw Fonda, 3-jun NJO hobokwartet, 1-jul Emmy Storms en Pedro Diaz Acosta.

Jaarlijks festival
De Stichting Havenconcerten organiseert jaarlijks klassieke zomerconcerten buiten aan de haven voor een breed publiek. In 2011 voor de eerste keer. De concerten worden georganiseerd in samenwerking met NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie.

Datum: 5 februari 2015
Tijd: 16:00 - 18:00
Entree: gratis!
Locatie: Valencia

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda